Bahçeli’nin olağan şüphelisi

Bahçeli’nin olağan şüphelisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Sezen Aksu’yu hedef göstererek ‘fikir özgürlüğü bu değildir’ açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aksu hakkında,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Sezen Aksu’yu hedef göstererek ‘fikir özgürlüğü bu değildir’ açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aksu hakkında, ‘Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir’ ifadelerine Bahçeli, ‘Herkes aksini söylese de MHP selin akıntısına kapılamaz’ sözleriyle sert tepki gösterdi. Bahçeli’nin, bu ifadeleri ile Erdoğan ile ters düşmesi dikkat çekti.

Aynı zamanda konuşmalarında geçtiğimiz hafta İngiltere Büyükelçisi ile bir balıkçıda görüntülenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Bahçeli, görevden alınması gerektiğini belirtti.

Bahçeli, “Açığı olanların MOBESE’den şikayet etmeleri gayet doğaldır. İstanbul’da yaşanan dünyanın başka bir ülkesinde yaşansaydı o belediye başkanı bir dakika koltuğunda oturmazdı. Dileğimiz büyükşehir belediye başkanının görevden affını istemesi ve demokrasinin önünü açmasıdır” dedi.

HAİN SÖZLERİNİ SAVUNDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’daki toplu açılış sırasında sahneye çıkardığı çocuğun, Kılıçdaroğlu’na hain demesine de Bahçeli, “Cumhurbaşkanına amca derken, ona hain diyor” açıklamasını yaptı.

Bahçeli, “Bu yavrumuzu bu noktaya getiren nedir? Böylesi bir tercihe zorlayan ve bunu da telaffuz ettiren gelişmeler nelerdir? Şehidimiz Eren Bülbül’ün katilleriyle sarmaş dolaş olanların, ittifak kuranların, yanak yanağa verenlerin, bilahare herkesin, her kesimin geleceğimiz adına bu soruların üstünde kafa yormaları elzemdir. Terörizmin değirmenine su taşımanın sorarım sizlere, neresi haktır, neresi hukuktur, neresi demokrasidir? Katile katil, caniye cani, teröriste hain diyemeyen, sırf siyasi rant devşirmek için bölücülerle bir ve aynı kareye girmekten sakınmayan her kim varsa demokrasiyle arasına geceyle gündüz gibi mesafe koymuştur” dedi.