Bakan Karaismailoğlu, tam da ihale tartışmaları zirve yapmışken konuştu

Bakan Karaismailoğlu, tam da ihale tartışmaları zirve yapmışken konuştu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "rüşvet iddialarının" zirve yaptığı günlerde Trabzon'da konuştu. Karaismailoğlu “Sayın Cumhurbaşkanı'mızın güçlü liderliği sayesinde Antalya'da bir havalimanı ihalesi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "rüşvet iddialarının" zirve yaptığı günlerde Trabzon'da konuştu. Karaismailoğlu “Sayın Cumhurbaşkanı'mızın güçlü liderliği sayesinde Antalya'da bir havalimanı ihalesi yaptık. İhaleyi alanlardan birisi Alman, birisi Fransız, birisi de Türk. 765 milyon euroluk yatırım yapacaklar 2025 yılına kadar ve ondan sonra da 25 yıl işletecekler ve 8,5 milyar euro Türkiye'ye para verecekler” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon İş İnsanları Toplantısı'nda konuştu.

Yıllardır yabancıların korkutulduğunu, 'Türkiye'ye gelmeyin, yatırım yapmayın’ denildiğini” ifade eden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Ama bakın Sayın Cumhurbaşkanı'mızın güçlü liderliği sayesinde Antalya'da bir havalimanı ihalesi yaptık. İhaleyi alanlardan birisi Alman, birisi Fransız, birisi de Türk. Ne aldılar? Bakın 765 milyon euroluk yatırım yapacaklar 2025 yılına kadar ve ondan sonra da 25 yıl işletecekler ve 8,5 milyar euro Türkiye'ye para verecekler, kira ödeyecekler ve bunun da tam 2,1 milyar eurosunu da geçen yıl mart ayında hazinemize aldık, daha iş başlamadan aldık. İşte plan yapmak, üretmek, finansal modeller çizmek, planlamak budur arkadaşlar."

NE OLMUŞTU?

İktidara yakın Akşam ve Güneş gazeteleri ile Kanal 24’ün de bünyesinde bulunduğu Türk Medya Grubu’nın sahibi Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ, dün YouTube üzerinden bazı iddialarda bulunmuştu. Yeşildağ, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde Çelebi Holding’in dosyasından ‘evrak çalınarak’ devre dışı bırakıldığını ve Erdoğan’a yakın İbrahim Çeçen’in sahibi olduğu IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını belirtmişti. Yeşildağ, Erdoğan’ın ihaledeki bu sürecin ardından 1 milyar dolar aldığını öne sürmüştü.