Gebze’deki skandala ilişkin tartışmalar sürüyor: Yusuf Tekin, olayı medya ve sivil toplum kuruluşlarının büyüttüğünü söyledi

Gebze’deki skandala ilişkin tartışmalar sürüyor: Yusuf Tekin, olayı medya ve sivil toplum kuruluşlarının büyüttüğünü söyledi
Yusuf Tekin, Gebze’deki mezuniyet törenine ilişkin medya ve sivil toplum kuruluşlarının olayı büyüttüğünü iddia ederek, “Bir olayı bu kadar gündem yapacağınıza, şuradaki öğretmen arkadaşlarımızın yaptığı emekleri medyatik hale getirseniz" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde lise yönetiminin mezuniyet töreni için elbise giyen öğrencilerin okul bahçesine girmesine engel olmasına ilişkin tartışma sürüyor. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, "Medya, siyaset ve sivil toplum örgütlerinden bir şey rica ediyorum, bu kadar büyük bir ailenin içindeki bir olayı bu kadar gündem yapacağınıza, şuradaki öğretmen arkadaşlarımızın yaptığı emekleri medyatik hale getirseniz. Onlara şükran borçlarımızı ödesek" dedi.

Bakan Tekin, "Bizim 76 bin tane okulumuz var. 100 binin üzerinde eğitim kurumu yöneticimiz var. Ben şundan çok büyük üzüntü duyuyorum, bu kadar büyük bir ailenin emeklerinin takdir edildiği bir hafta içerisinde, bir günün, bütün bu emeklerin üzerini örtüp tartışmaları başka bir yere evirmesinden huzursuzum ve mutsuzum. Medya, siyaset ve sivil toplum örgütlerinden bir şey rica ediyorum, bu kadar büyük bir ailenin içindeki bir olayı bu kadar gündem yapacağınıza, şuradaki öğretmen arkadaşlarımızın yaptığı emekleri medyatik hale getirseniz. Onlara şükran borçlarımızı ödesek. Bir öğretmen arkadaşımızın yaptığı iş bütün bu güzellikleri bertaraf etti ben bu açıdan bakıyorum. Medyada bu tür olaylar speküle edilerek yaşanıyor. İstenmeyen olaylar olduğunda iyi niyetli bir yaklaşımla önce bakanlığımızın sorunu çözebilecek kişilerin haberdar olması gerekiyor. Bunun çözümünü aramadan, doğrudan bu şekilde medyatik hale getirilmesinin basın etiği açısından çok doğru olmadığına inanıyorum" dedi.

Öne Çıkanlar