Bakan Tekin'den muhalefetin 'tarikat' eleştirilerine yanıt: Protokol yapmaya devam edeceğiz

Bakan Tekin'den muhalefetin 'tarikat' eleştirilerine yanıt: Protokol yapmaya devam edeceğiz
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe konuşmasında DEM Parti ve CHP'nin "tarikatlarla" imzalanan protokole yönelik eleştirilerine cevap verdi. Tekin, "Sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe konuşmasında DEM Parti ve CHP'nin "tarikatlarla" imzalanan protokole yönelik eleştirilerine cevap verdi. Tekin, "Sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

DEM Parti ve CHP'nin MEB'in "tarikatlarla" imzaladığı protokole tepki göstermesine Bakan Tekin, Sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Protokol yaptığımız bu STK'lar, sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğini ifade eden Tekin, "Çocuklarımın dağa çıkmaması için. Sizin insan kaynağınıza insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim" diye konuştu.