Barış Pehlivan: Ben yazdım diye cezaevinde futbol maçlarını izleme imkânı kaldırıldı; Koca devletin düştüğü duruma bakar mısınız?

Barış Pehlivan: Ben yazdım diye cezaevinde futbol maçlarını izleme imkânı kaldırıldı; Koca devletin düştüğü duruma bakar mısınız?
Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle 5. kez cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan, daha önce yayımlana köşe yazısında "lig maçlarını izlemek isteyen hükümlülerden para toplandığını" belirtmişti. Pehlivan, bugün yayımlanan...

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle 5. kez cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan, daha önce yayımlana köşe yazısında "lig maçlarını izlemek isteyen hükümlülerden para toplandığını" belirtmişti. Pehlivan, bugün yayımlanan yazısında ise, "Bir iddiaya göre ben yazdım diye, bir iddiaya göre ise yeterli para toplanamadı diye futbol maçlarını izleme imkânı kaldırıldı. Koca devletin düştüğü duruma bakar mısınız? Bari Bein Sports açık cezaevini “ticarethane” olarak görmese de fahiş bir fiyat istemese! " dedi.

Açık cezaevlerinin iddia edildiği gibi "ıslah" yerleri olmadığını kaydeden Pehlivan, "Mahkûmlar dışarıda nasıl geçineceklerini öngöremiyorlar. Bir de hiç görmedikleri kadar “suç çevresi” ile burada tanışıyorlar. Genç bir uyuşturucu torbacısı, içeride öğrendikleri ve tanıştıklarıyla dışarıda daha büyümenin hayalini kurabiliyor. Haliyle, dışarıda legal bir iş bulamazlarsa, devlet onları sahipsiz bırakırsa yine suça bulaşmaları eskisine göre daha kolay oluyor" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...