Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında Filenin Sultanları tartışması: "Boş yapma Hacı!"

Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında Filenin Sultanları tartışması: "Boş yapma Hacı!"
Gazeteci Barış Yarkadaş ve TV100 yazarı Hacı Yakışıklı arasında, sosyal medyada hedef gösterilen A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları üzerinden tartışma yaşandı. "Benim milli takımım benim devletime mi karşı" diye...

Gazeteci Barış Yarkadaş ve TV100 yazarı Hacı Yakışıklı arasında, sosyal medyada hedef gösterilen A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları üzerinden tartışma yaşandı. "Benim milli takımım benim devletime mi karşı" diye soran Yakışıklı'ya Yarkadaş, son günlerin öne çıkan ifadesi haline gelen "Boş yapma" karşılığını verdi.

Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası final maçında Sırbistan'ı 3-2 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Türkiye'ye bu gururu ilk kez yaşama fırsatı veren milliler, final maçı öncesinde sosyal medyada linç kampanyasına maruz kaldı.

Özellikle cinsel kimlikleriyle hedef gösterilen Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas yoğun karalama kampanyasıyla karşılaştı. Ebrar Karakurt'un bir sosyal medya kullanıcısına verdiği "Boş yapma Abdülhamid" cevabı ise günlerce konuşuldu. Kullanıcı adı Abdülhamid olan kişiye cevap vermesine rağmen Karakurt'un Padişah Abdülhamid'e saygısızlık ettiği iddia edildi.

Final maçının ardından sosyal medyada Melissa Vargas'ın bir fesle servis attığını gösteren çizim ise bu akşam TV100 yayınında Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında tartışma konusu oldu.

Söz konusu diyalog şöyle:

B.Y.: Öyle bir noktaya geldi ki gerçekten voleybol milli takımının zafer kazanmasına ve şampiyon olmasına sevinmeyen bazı insanlar olduğunu gördük. Gerçekten dün Sırbistan'a yenilsinler de 'Oh be kardeşim, gördün mü, biz bunların ne olduğunu söylemiştik' demek için fırsat kollayan bir güruh var.

H.Y.: Olmadı hiç.

B.Y.: Niye üstüne alınıyorsun?

H.Y: Doğru söylemiyorsun, o yüzden. Fes neyi temsil ediyor? Devletimizi temsil ediyor. Osmanlı Devleti'ni temsil ediyor. Benim milli takımım benim devletime mi karşı? Benim milli takımım benim milli takımımdır.

B.Y.: Sen de boş yapıyorsun Hacı, boş yapma.

"Fes, Mısırlıoğlu'nu temsil ediyor"

Öte yandan ilgili çizimi paylaşan gazeteci İbrahim Haskoloğlu, "Buradaki Fes, Osmanlı’nın değil Mısırlıoğlu gibi Keşke Yunanlılar galip gelseydi diyenleri, Sırpları destekleyenleri temsil eden Fes. Yine mağduriyet çıkarmayın. Herkes kimin ne olduğunu biliyor. Osmanlı bizim tarihimiz siz vatan hainisiniz" dediği bir açıklama yapmıştı.