Başaran Aksu'nun tutuklanmasına tepki göstermişti: Bir sendikacı hakkında daha tutuklama talebi

Başaran Aksu'nun tutuklanmasına tepki gösteren sendikanın hukuk birimimde görevli Doğukan Akan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Akan tutuklandı.

Başaran Aksu'nun tutuklanmasına tepki göstermişti: Bir sendikacı hakkında daha tutuklama talebi

GAZETE PENCERE - Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’nun tutuklanmasına tepki gösterdiği için gözaltına alınan Bağımsız Maden-İş Sendikası Hukuk Birimi Görevlisi Doğukan Akan, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bağımsız Maden-İş Sendikası, sürecin örgütlenme faaliyetlerini ve planlanan madenci yürüyüşünü hedef aldığını belirtti.

Sendikadan yapılan açıklamada, Akan’ın gözaltına alınmasının gerekçesi, örgütlenme uzmanı Başaran Aksu’nun tutuklanmasına yönelik tepkisi oldu. Dün Soma Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan Akan’ın, geceyi nezarethanede geçirdikten sonra bugün savcılığa çıkarıldığı ve savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada, Aksu’nun tutuklanmasının ardından buna tepki gösteren Akan’ın da gözaltına alınmasının “yargının holdinglerden talimat aldığı” iddiasını güçlendirdiği savunuldu. Sürecin yalnızca bireysel bir soruşturma olmadığı belirtilen açıklamada, yaklaşan madenci yürüyüşünün hedef alındığı ifade edildi.

Bağımsız Maden-İş Sendikası, “Bu kararlarla hem talimatları uyguluyorlar hem de pazar günü başlayacak madenci yürüyüşünü engellemeye çalışıyorlar. Bu saldırı yalnızca bize değil, hakkını almak için yola çıkmaya hazırlanan madencilere yöneliktir” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada ayrıca, gözaltı ve tutuklama girişimlerinin sendikal mücadeleyi durduramayacağı vurgulanarak, “Bu yöntemlerle sonuç alamazlar. Daha önce de söyledik, yine söylüyoruz: Sendikal faaliyetler engellenemez” denildi.

Akan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar