CHP'li Başarır'dan Uraloğlu'nun özel jetli seyahatine tepki: Rönesans'a ait uçakla Almanya'ya gitmiş

CHP'li Ali Mahir Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Rönesans Holding'in uçağıyla Almanya'ya gitmesine tepki gösterdi. Başarır, "Utanç verici bir tablo. Nasıl bir ilişkin var? Neden onun uçağıyla biniyorsun?" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uluslararası ticaret koridorları, "Kalkınma Yolu", "Yeşil Ulaştırma" konularının ele alınacağı Almanya'nın Leipzig kentindeki Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) Zirvesi’ne katılmak üzere Almanya’ya özel bir jetle gitti.


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise Uraloğlu’nun, Almanya'ya Rönesans Holding'e ait özel jetle gitmesine tepki gösterdi.

Uraloğlu'nu eleştiren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Ulaştırma Formu için Almanya’ya gitti. Özel bir jetle gitti beyefendi. Tarifeli uçakla gitmedi" dedi.

"Ücret ödedin mi?"

Başarır devamında şunları kaydetti:

"Neden özel uçakla gidiyorsun ve kimin uçağıyla gidiyorsun? Uçak Rönesans'a ait. Utanç verici bir tablo. Nasıl bir ilişkin var? Neden onun uçağıyla biniyorsun? Ücret ödedin mi? Ödediysen bakanlığın bütçesinden mi ödedin? Bunların hepsinin konuşulması lazım. Tasarruf tedbirleri diyoruz, beyefendiler çok küçük bir toplantı için özel uçakla Almanya’ya gidiyor, yazık."