Cemil Tugay’dan hocası Emel Tümbay’a duygu dolu veda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, hocası Prof. Dr. Emel Tümbay’ın cenaze törenine katılarak duygusal bir veda gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tümbay, 84 yaşında hayatını kaybetti ve cenazesi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Başkan Tugay, hocası Tümbay’ı unutulmaz bir insan ve bilim insanı olarak nitelendirerek, “Sizi hiç unutmayacağız. Anınızı yaşatmak için üzerime düşeni yapacağım,” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Tümbay’ın öğrencisi olarak, onun hayatındaki etkilerinden ve öğrettiklerinden bahsetti. Tugay, “Bizim için ölmeyecek. Var olduğumuz sürece o da bizimle var olacak,” ifadelerini kullandı.

Törende, Prof. Dr. Tümbay’ın öğrencisi olan Tugay, hocasının kendilerine hayatın değerlerini öğrettiğini, sadece doktorluk değil, aynı zamanda insanlara adaletli ve eşit davranmayı, onları sevmeyi de gösterdiğini belirtti.
Tümbay’ın yeğeni Ayşe Tümbay da duygusal bir konuşma yaparak, halasından hayatına dair pek çok değer öğrendiğini dile getirdi. Tümbay, “Halam bana sevmeyi, vefalı olmayı öğretti. İnandığım doğrudan asla vazgeçmemeyi öğretti,” diyerek halasını andı.
Prof. Dr. Tümbay’ın cenazesi, Karşıyaka Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Karabağlar Paşaköprü Mezarlığı’na defnedildi.
Kaynak:Bülten