Başörtüsü çıkışı Altılı Masa’da konuşulmadı

Başörtüsü çıkışı Altılı Masa’da konuşulmadı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile başörtüsüne yasal güvence önerisini öncesinde görüşmediğini ve bir telkinde bulunmadığını belirterek, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile başörtüsüne yasal güvence önerisini öncesinde görüşmediğini ve bir telkinde bulunmadığını belirterek, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının zamanlaması ve muhtevası kendi siyasi tercihidir. Böyle bir imayı dahi Kılıçdaroğlu’na saygısızlık olarak görürüm” dedi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nu pazartesi akşamı yaptığı açıklamadan hemen sonra telefonla aradığını ve geçmişte başörtüsü nedeniyle mağduriyet yaşayan eşi Sare Davutoğlu’nun da teşekkür ettiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının Altılı Masa’nın hedeflerine de uygun olduğunu belirten Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üslubunu ise eleştirdi: “Erdoğan’ın grup toplantısında yapacağı açıklama işaret edildiği için heyecanla bekledim ne söyleyecek diye. Ama üslup gerçekten doğru değildi. Muhafazakar seçmene parmak sallıyor, biz gidersek kaybedeceksiniz, diye; hayır olmayacak. Kılıçdaroğlu yeni bir şey söyledi. Bunu dinlemek lazım.”