Başsavcının ihbar mektubu | Bakan Tunç: İnceleme ve soruşturma başlatıldı

Başsavcının ihbar mektubu | Bakan Tunç: İnceleme ve soruşturma başlatıldı
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, yargıdaki işleyişe ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) mektup göndermiş ve inceleme talep etmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Başsavcının dile getirdiği iddialara...

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, yargıdaki işleyişe ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) mektup göndermiş ve inceleme talep etmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Başsavcının dile getirdiği iddialara ilişkin HSK'nın soruşturma başlattığını, Teftiş Kurulu'nun bir müffettiş görevlendirdiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın yargıdaki işleyişe ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdiği ihbar mektubuna ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Tunç açıklamada şunları belirtti:

"İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca HSK'ya gönderilen ihbar dilekçesinde bahsedilen iddialarla ilgili olarak HSK ilgili dairesince gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, verilen inceleme ve soruşturma izni üzerine HSK Teftiş Kurulu'nca müfettiş görevlendirilmiştir."