Bekir Ağırdır: Seçimin 2. tura kalma ihtimali daha yüksek

Bekir Ağırdır: Seçimin 2. tura kalma ihtimali daha yüksek
Araştırmacı Bekir Ağırdır T24'te Murat Sabuncu'yla yaptığı programda 14 Mayıs 2023 seçimlerinin ilk turda bitme ihtimalini değerlendirdi.Ağırdır Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda seçilmesine ilişkin olarak "Henüz yüzde...

Araştırmacı Bekir Ağırdır T24'te Murat Sabuncu'yla yaptığı programda 14 Mayıs 2023 seçimlerinin ilk turda bitme ihtimalini değerlendirdi.

Ağırdır Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda seçilmesine ilişkin olarak "Henüz yüzde 80 diyemeyiz" ifadesini kullandı.Muharrem İnce'nin oylarında son dönemde gerilediğinin doğru olduğunu ifade eden Ağırdır şunları kaydetti:

"Ama bu Muharrem İnce'den kopacak seçmenin sandığa gideceğini ya da gitseler de Kemal Bey'e oy vereceklerinden kesin olarak emin değiliz. O yüzden bu kümenin baştan beri neye karşı olduklarını biliyoruz. Ancak neden yana oldukları konusunda gerçekten sosyolojik olarak da kafa yorulmalı. Mesele sadece seçim meselesi değil. Dolayısıyla rahatsız bir küme var o kümenin bir kısmı demografik olarak gençler ve önlerindeki bütün o ataerkil düzene itirazları var.

Bir yandan iktidarın gidişinden rahatsızlar ama CHP'ye de sıcak bakamıyorlar. Ama şu kısmı doğru Muharrem İnce'nin oy oranları 1 ay önce kamuoyuna yansıyan gibi 13-16 bandında değil. Kılıçdaroğlu'nun ilk turda seçilme olasılığı var ama 2. tur ihtimali Kemal Bey önde de olsa daha yüksek."