Belediye binası TÜGVA’ya tahsis edilmişti! Uşak Belediye Başkanı: ‘Usulsüzlüğü sonlandırdık

Belediye binası TÜGVA’ya tahsis edilmişti! Uşak Belediye Başkanı: ‘Usulsüzlüğü sonlandırdık
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AKP döneminde belediyeye ait binaların TÜGVA ve ÖNDER gibi kuruluşlara tahsis edildiğini ve bu usulsüzlüğü tespit ettiklerini açıkladı.

CHP’li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Belediyesi’ne ait TÜGVA binası önünde yaptığı konuşmada bu binanın 7 Ağustos 2017'de TÜGVA’ya tahsis edildiğini, 7 yıl boyunca bu vakfın hiçbir ücret ödemeden bu binayı kullandığını söyledi.

Binaya geldiklerinde manzaranın çok kötü olduğunu belirten Yalım “Binada bulunan her şeyi, tavandaki lambadan dolaplara, raflardan masalara, kombiden peteklere kadar aklınıza gelebilecek her şeyi kırmış ve dağıtmışlardı. Açıkçası kamu malını ve vatandaşın vergileriyle yapılan yatırımları bu şekilde tahrip etmeleri bizi çok üzdü” dedi.

Olayın kamuoyuna yansımasının ardından bazı TÜGVA yetkililerinin üstünkörü temizlik yapmaya çalıştığını söyleyen Yalım, içeride bulunan bir panoya ‘Bir gün elbet geri döneceğiz’ yazıldığını vurguladı. Yalım, “Açıkça söylüyorum, dönemeyeceksiniz. Uşak halkı size bir daha milletin malını har vurup harman savurma hakkını vermeyecek” ifadelerini kullandı.

"Usulsüzlüğü sonlandırdık"

Yalım daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda şu ifadeleri kullandı

“Eski yönetim döneminde belediyeye ait binaların TÜGVA ve ÖNDER gibi kuruluşlara ücretsiz olarak tahsis edildiğini tespit ettik ve bu usulsüzlüğü sonlandırdık”