Almanya Başbakanı Scholz Türkiye'nin AB üyelik sürecine kapıyı kapattı

Almanya Başbakanı Scholz Türkiye'nin AB üyelik sürecine kapıyı kapattı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batılı ülkelere AB üyeliği için "Türkiye'nin önünü açın, bizde İsveç'in önünü açalım" çağrısı sonrası bir destek de Beyaz Saray'dan geldi. Almanya Başbakanı...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batılı ülkelere AB üyeliği için "Türkiye'nin önünü açın, bizde İsveç'in önünü açalım" çağrısı sonrası bir destek de Beyaz Saray'dan geldi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise İsveç'in NATO üyeliği ile Türkiye'nin AB üyeliği arasında ilişki olmadığını ifade etti.

Beyaz Saray "ABD, Türkiye'nin AB üyelik hedeflerini her zaman destekledi ve desteklemeye devam ediyor. Üyelik başvurusu süreci AB ile Türkiye arasında bir konu" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan Litvanya'ya gidişinden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada “50 yılı aşkın zamandır AB kapısında bekletilen Türkiye varTürkiye’nin AB’de önünü açın. Finlandiya’nın önünü nasıl açtıysak İsveç’in de önünü açalım” açıklamasını yaptı. Açıklamanın ardından NATO Genel sekreteri Jens Stoltenberg “Türkiye’nin AB’ye katılma hedefini destekliyorum. İsveç’i NATO’ya sokmak için çok çalışıyoruz. İsveç’in üyeliği konusunda Vilnius zirvesinde olumlu bir karara varmak hala mümkün” dedi.

Scholz kapıyı kapattı

Almanya Başbkanı ise Olaf Scholz ise söz konusu gelişmelerin ardından Türkiye'nin AB üyeliğine kapıyı kapattı. Scholz "Türkiye'nin AB üyeliği ile İsveç'in NATO üyeliği arasında ilişki yok" açıklaması yaptı.

TIKLAYIN- NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye’nin AB’ye üyelik isteğini destekliyorum

TIKLAYIN- Erdoğan: 50 yıldır AB kapısında bekletilen Türkiye’nin önünü açın, biz de İsveç’in önünü açalım