Boğaziçi Üniversitesi İİBF'nin kapatılması oylanacak

Boğaziçi Üniversitesi İİBF'nin kapatılması oylanacak
Boğaziçi Üniversitesi kayyum Rektör Naci İnci ve yönetimi başkanlığında, üniversite senatosu bugün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bulunan bölümlerin diğer fakültelere dağıtılmasını oylayacak. Boğaziçi Üniversitesi...

Boğaziçi Üniversitesi kayyum Rektör Naci İnci ve yönetimi başkanlığında, üniversite senatosu bugün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bulunan bölümlerin diğer fakültelere dağıtılmasını oylayacak. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, Rektörlük binası önünde eylem gerçekleştiriyorlar.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi kayyum Rektör Naci İnci ve yönetimi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin bünyesinde bulunan bölümleri diğer fakültelere dağıtma kararı aldı.

Üniversite Senatosunda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan İşletme bölümünün Yönetim Bilimleri Fakültesi'ne dahil edilmesi oylanacak, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Ekonomi bölümünün ise ikiye bölünmesi planlanan Fen Edebiyat Fakültesinin “İnsani ve Toplumsal Bilimler” ayağına dahil edilmesi oylanacak.

Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin dağıtılarak fakülte binasının Hukuk Fakültesi'ne verilmesine karşı Boğaziçili öğrenciler bir araya geldi.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi İİBF'nin dağıtılmasına ilişkin sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi:

Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Demiralp, "Mezunu olduğum Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin dağıtılma önerisinin bugün üniversite senatosunda oylanacağını öğrendim" diyerek üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Ne olmuştu?

Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden Boğaziçi Rektörlüğü'ne 1 Ocak 2021'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Prof. Dr. Melih Bulu atandı.

Üniversitenin hem öğrencileri hem de öğretim üyeleri üniversitesinin iradesi yok sayıldığı gerekçesiyle karara tepki gösterdi.

Öğrencilerin oluşturduğu Boğaziçi Dayanışması, haftalar süren eylemler yaptı. Çok sayıda öğrenciye dava açıldı.


Bulu'nun ardından üniversiteye Prof. Naci İnci atandı.

Bazı akademisyenler okuldan atıldı, bazıları istifa etti, bazı bölümler küçük binalara taşındı.

Her geçen gün kaybettiği eleştirilerinin yapıldığı Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 736 gündür "kayyum rektör" istemediklerini belirterek rektörlük binasına sırtlarını dönmeye devam ediyor.