Bot faciası soruşturması: 12 kişi tutuklandı

Bodrum'da 19 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği bot faciasına ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 17 şüpheliden 12’si tutuklandı.

Bot faciası soruşturması: 12 kişi tutuklandı

Bodrum açıklarında 19 kişinin hayatını kaybettiği göçmen faciasına ilişkin 12 tutuklama

GAZETE PENCERE - Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 1 Nisan günü göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu 19 kişinin hayatını kaybetti.

Faciasnın ardından İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince organizatörlerin tespitine yönelik çalışmalar sonucu gözaltına alınan 17 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Cumhuriyet savcısının tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk ettiği şüphelilerden J.J.S, J.H, H.B, Ö.B, H.Ö, Y.E, H.S, M.R, M.D, A.M.G, İ.A. ve Y.Y’nin sorgularının ardından tutuklandığı, T.B.O, Ö.K, A.A, Ö.A. ve Ç.D’nin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi açıklarında 1 Nisan'da ağır hava ve deniz şartları nedeniyle su alan lastik botun batması sonucu Afganistan vatandaşı 9’u çocuk 19 göçmen hayatını kaybetmişti.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar