Bu SADAT kafası

Bu SADAT kafası
Mahir Ünal’ın sözleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gündemindeydi.Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Ünal’ı eleştirirken, Bahçeli’ye de “Milliyetçilik vatanseverliktir, senin diline hakaret eden,...

Mahir Ünal’ın sözleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gündemindeydi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Ünal’ı eleştirirken, Bahçeli’ye de “Milliyetçilik vatanseverliktir, senin diline hakaret eden, senin dilini küçümseyen bir adamla senin ne işin var?” dedi.

Kılıçdaroğlu Ünal’ın tutumunu ise “SADAT anlayışı” olarak nitelendirdi:
“Tarih bilmiyorlar hurafelerle tarih öğrenilmez. Halkın ne konuştuğunu dahi bilmiyorlar. Ya sen hiç Karacaoğlan’ı dinlemedin mi kardeşim. Bu insanlar tertemiz Türkçeyle ne yazdılarsa bugün biliyoruz ya. Sen Yunus’u bile bilmiyorsun. Bugün Bahçeli buna (Mahir Ünal) sözde çok kızmış. Ne olacak, gidecek yine koşa koşa kucaklayacak. Bu anlayış SADAT kafasının anlayışıdır. ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni kaldıracağız. Asrika diye yeni bir devlet kuracağız. Başkenti İstanbul olacak. Dili de Arapça olacak…’” İşte aynı kafa… İtiraz mı ettiler? Etmediler. ‘Aman benim milliyetçi tabanım öbür tarafa kaymasın’ diye arada bir işaret fişeği atayım sonra nasıl olsa arka kapıda kucaklaşacağız. Senin diline hakaret eden, senin dilini küçümseyen bir adamla ne işin var senin arkadaş?”