“Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” çıkartmasını tasarlayan tasarımcı gözaltına alındı

“Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” çıkartmasını tasarlayan tasarımcı gözaltına alındı
Seçimlerin arifesinde marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" çıkartmalarını hazırlayan görsel iletişim tasarımcı Mahir Akkoyun, gözaltına alındı.TIKLAYIN...

Seçimlerin arifesinde marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" çıkartmalarını hazırlayan görsel iletişim tasarımcı Mahir Akkoyun, gözaltına alındı.

TIKLAYIN - Muhalifleri kafa kesmekle tehdit etti, adli kontrolle serbest bırakıldı

Market raflarında hızla yayılan etiketlerin görsellerini hazırlayan Mahir Akkoyun, bugün sabah saatlerinde sosyal medya hesabından gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Mahir Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.

Daha sonra Çağdaş Hukukçular Derneği, Akkoyun’un adliyeye sevk edildiğini duyurdu:

Mahir Akkoyun, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

“CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET”TEN GÖZALTINA ALINMIŞ

Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya, Akkoyun’un işlemlerinin sürdüğü İzmir Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Kaya, şunları söyledi:

“Mahir bu sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı, gözaltına alınma sebebi Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında. Savcı mevcutlu istediği için adliyeye geçecek. Mahir’in paylaşımlarında herhangi bir suç yok, Cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşmamış durumda ama yine de Mahir şu an gözaltında, birçok kurumdan da insan destek olmaya geldi Mahir’in yanındayız.”

Bir grup adliye önünde Akkoyun'a destek olmak için basın açıklaması yaptı.

Mahir Akkoyun’un tasarladığı görseller, “Gençlik Devirecek” hareketi tarafından market ve mağazalarda ürünlerin etiketlerine yapıştırılmıştı.