Buca Metrosu’nun temelini attı, “Hedef halkın iktidarı” dedi

Buca Metrosu’nun temelini attı, “Hedef halkın iktidarı” dedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği Buca Metrosu'nun temel atma töreninde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Halkın iktidarını kuracağız ve halkla birlikte yöneteceğiz” dedi.“Ankara’ya bir mesaj da ben...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği Buca Metrosu'nun temel atma töreninde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Halkın iktidarını kuracağız ve halkla birlikte yöneteceğiz” dedi.

“Ankara’ya bir mesaj da ben gönderiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Elektrik zamlarını geri al. Yüzde 127 zam Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor. Sarayında oturacaksın, her şey bedava olacak, hiçbir şey ödemeyeceksin. Vatandaşlara gelince yüzde 127 zam” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Ortada hükümet yok ki istifa etsin, bir kişi var. Hükümet falan yok eskiden vardı. Şundan emin olun, siz güzel bir Türkiye’de yaşayacak, yeniden özgürlüğü tadacaksınız. Sandık gelecek onları demokrasi içinde göndereceğiz” dedi.

SOYER’DEN ANKARA’YA ÇAĞRI
Buca Metrosu’yla İzmirlilerin hükümete bir cevap olduğunu ifade eden İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara’ya çağrıda bulundu. Soyer, “İzmir bu ülkenin değil mi? İzmirliler bu ülkenin vatandaşı değil mi? Biz İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. Peki ya Ankara? Üzerinize aldığınız 4,5 kilometre uzunluğunda Halkapına -Otogar metrosu nerede? Hükümetin 7 senedir yatırım planında olmasına rağmen neden adım atmadınız? Depremzedeler için istediğimiz krediyi ve onlarca projemizi ne zaman onaylayacaksınız?” ifadelerini kullandı.