Burhanettin Bulut: "Siyasi intikam amacıyla yargıyı sopa yapanların derdi hukuk değil, kendi iktidarlarını korumak"

Burhanettin Bulut: "Siyasi intikam amacıyla yargıyı sopa yapanların derdi hukuk değil, kendi iktidarlarını korumak"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, "Siyasi intikam amacıyla yargıyı sopa yapanların derdi hukuk değil, kendi iktidarlarını korumak. Millet iradesine darbe vuran bu kirli düzene asla boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de gözaltına alındığını duyurdu.

Paylaşımda, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek de gözaltına alındı. Siyasi intikam amacıyla yargıyı sopa yapanların derdi hukuk değil, kendi iktidarlarını korumak. Millet iradesine darbe vuran bu kirli düzene asla boyun eğmeyeceğiz" denildi.

''Yargıyı sopa haline getiren iktidarın muhalefete yönelik sistematik ve kirli operasyonlarının yeni bir parçası''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Karalar ve Tutdere için de şunları yazdı:

''Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alınması, yargıyı sopa haline getiren iktidarın muhalefete yönelik sistematik ve kirli operasyonlarının yeni bir parçasıdır. Halkın sandıkta açıkça ortaya koyduğu iradeyi hazmedemeyenler, siyasi rakiplerini hukuk eliyle susturmaya, sindirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Sandıkta yenemeyince adliye koridorlarına sığınan, yargıyı bir intikam aracı olarak kullanan bu anlayış, ne hukuka ne demokrasiye ne de milletimizin vicdanına sığar. Bu hukuksuzluğa, bu adaletsizliğe, halkın iradesine yapılan bu açık saldırıya asla boyun eğmeyeceğiz."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar