Büyükışık'ın şüpheli ölümü: 8 yıl sonra dosya açıldı, Emekli Tümgeneral babası açıklama yaptı!

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın oğlu Dorukhan Büyükışık cinayeti soruşturmasında 9 kişi gözaltına alındı. Büyükışık atılan bu adıma ilişkin konuştu.

Büyükışık'ın şüpheli ölümü: 8 yıl sonra dosya açıldı, Emekli Tümgeneral babası açıklama yaptı!

GAZETE PENCERE - İzmir'de 2018 yılında ölü bulunan Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin dosya yeniden açıldı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, dosyada ortaya çıkan yeni deliller, bilirkişi raporları, teknik incelemeler, HTS ve daraltılmış baz kayıtları ile yeni bulgular ışığında 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamında İzmir merkezli dokuz ilde bu sabah eş zamanlı operasyon başlatıldı. 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 9 kişi gözaltına alındı.

Gazeteci Mustafa Kadir Mercan'ın aktarımına göre; Doğukan Büyükışık’ın babası Ethem Büyükışık, sabah saatlerinde gerçekleştirilen gözaltı işlemlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Sabah yapılan gözaltılar çok önemliydi.” ifadelerini kullandı.

NE OLDU?

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın oğlu Dorukhan Büyükışık, 2018 yılında İzmir Narlıdere'de bir inşaat şantiyesinde ölü bulunmuştu.

Büyükışık'ın ölümü kayıtlara yüksekten düşme olarak geçmişti.

Dorukhan'ın babası emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın gayretleri neticesinde olayda görevli sekiz polis memuru hakkında dava açılmıştı.

Polislerin savcının talimatına rağmen ilgili kamera görüntülerini sağlıklı biçimde incelemediği ve bir örneğini muhafaza altına almadıkları tespit edilmiş, aktif kameraları tam olarak incelemedikleri, delilleri gerekli biçimde toplamadıkları belirlenmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şubat ayında dört şantiye bekçisi ile bir inşaat işçisi hakkında kasten öldürme suçundan dava açılmıştı.

DOSYADA NELER VAR?

Dosyada, olay yeri inceleme süreci ve delillerin toplanmasına ilişkin çok sayıda usulsüzlük iddiası yer aldı. Savcılığın açıklamasına göre yapılan tespitler şöyle:

Olay yerindeki kamera kayıtlarının ve cihazların eksiksiz şekilde alınmadığı,

Maktulün telefonu, aracı ve bazı eşyaları üzerinde parmak izi ve biyolojik incelemelerin süresinde yapılmadığı,

Zamana duyarlı biyolojik numunelerin 13 ay sonra kriminal incelemeye gönderildiği ve bu nedenle genetik incelemeye cevap vermediği,

Olay yerinde çekilen bazı görüntü kayıtlarını içeren CD’nin kaybolduğu,

Maktule ait cep telefonundaki izlerin silindiği,

Olay yeri inceleme fotoğraf ve videolarının yaklaşık 2 yıl boyunca dosyaya gönderilmediği,

Olaydan 13 gün sonra, üzerinde oynandığı değerlendirilen 8 dakika 54 saniyelik bir görüntü kaydının dosyaya dahil edildiği iddia edildi.

YÜKSEKTEN DÜŞME SÜPHESİ…

Maktulün vücudunda açık yara, kafa, kol ve bacaklarda kemik kırığı bulunmadığı; buna karşın sırt sağ bölgede aynı hat üzerinde kosta kırıkları ve çene-boyun bölgesinde sıyrıklar tespit edildiği aktarıldı.

Dosyadaki değerlendirmede, ölümün yüksekten düşme ile gerçekleşmediğine dair şüphelerin güçlendiği; Dorukhan Büyükişık’ın sırt bölgesine sert ve etkili bir demir çubukla vurulmuş olabileceği, ardından cesedin bulunduğu konuma getirilmiş olabileceğine dair somut bulgular bulunduğu belirtildi.

YARGITAY KARARI

Dosyada daha önce kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar verilmişti.

Ancak maktulün babası Ethem Büyükişık’ın itirazları ve kanun yararına bozma süreci sonrası Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 9 Şubat 2024 tarihli kararıyla kovuşturmaya yer olmadığı kararının kaldırılmasına oy birliğiyle hükmetti.

Daha sonra bazı kolluk görevlileri hakkında görevi kötüye kullanma suçundan iddianame düzenlendi, bazı şüpheliler hakkında ise kasten öldürme suçundan dava açıldı.

Son olarak İzmir 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 27 Mart 2026 tarihli kararıyla itirazın kabul edilmesi üzerine dosya gizli/kısıtlı şekilde yeniden ele alındı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar