Cami açılışında konuşan Kılıçdaroğlu: Kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız yok

Cami açılışında konuşan Kılıçdaroğlu: Kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız yok
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkesin inancına saygı duyarız. Hiç kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız, hukukumuz ve yetkimiz yoktur" dedi.Kemal Kılıçdaroğlu,...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkesin inancına saygı duyarız. Hiç kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız, hukukumuz ve yetkimiz yoktur" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'ndeki Hacı Naif Akkuş Camisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, caminin yapımında emeği geçen hayırsevere ve ilçe belediyesine teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu, "Kalpleri burada, gönülleri burada. O dua ortamı içerisinde güzel şeyler dileyeceklerdir. Elbette ki insanların, güzel bir ortamda Yüce Yaradan'a sığınmaları, dua etmeleri hepimizin ortak arzusudur. Dolayısıyla bu bağışı yapan ve katkıda bulunan özellikle belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Herkesin arzu ettiği yerde, ibadet etmesini gönülden arzu ettiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Herkesin inancına saygı duyarız. Hiç kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız, hukukumuz ve yetkimiz yoktur. Hep beraber Sayın Temel Bey'in (Karamollaoğlu) de ifade ettiği gibi adalet, adalet ve adalet... Devletin dilini ve adaletini her yerde savunmak ve adaleti her yerde gerçekleştirmek için çaba harcamak zorundayız" ifadesini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da camilerin İslam medeniyetinin çok önemli yapıları olduğunu belirtti.

“CAMİLERİN İHTİŞAMINDAN ÇOK CAMİLERİN KONUMU ÖNEMLİ”

Camilerin, Müslümanlar'ın bir araya gelmesine ve aynı zamanda ibadetlerini yerine getirmesine vesile olduğunu anlatan Karamollaoğlu’nun açıklaması şöyle:

"Camilerin ihtişamından çok camilerin konumu önemli. Biz beş vakit namazı, imkan olursa camilerde kılmayı arzu ederiz. Beş vakti... Sabah, öğlen, ikindi, akşam yatsı... Çok büyük camiler genelde çok uzaklarda oluyor. Genelde ticari hayatın da biraz yoğun olduğu bölgelerde oluyor. O camiler ancak bayram namazlarında, cuma namazlarında dolabiliyor ama fonksiyonu gören en çok mahalle camileridir. Ben bundan dolayı bu hizmeti gerçekleştiren hayır sahiplerimize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Cenab-ı Hak inşallah yaptığınız hizmetin karşılığını size fazlasıyla lütfetsin."