Candaş Tolga Işık: CHP'de İmamoğlu yerine İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül'ü gösterme fikri dillendiriliyor

Candaş Tolga Işık: CHP'de İmamoğlu yerine İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül'ü gösterme fikri dillendiriliyor
Gazeteci Candaş Tolga Işık, Mart 2024'de yapılacak yer seçimlerde CHP'nin Mustafa Sarıgül'ü İBB adayı olarak göstereceğinin düşünüldüğünü yazdı.Işık Twitterdan "Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi değişim talebi karşılıksız...

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Mart 2024'de yapılacak yer seçimlerde CHP'nin Mustafa Sarıgül'ü İBB adayı olarak göstereceğinin düşünüldüğünü yazdı.

Işık Twitterdan "Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi değişim talebi karşılıksız kalınca Kemal Bey'le ipleri koparan Ekrem İmamoğlu yerine İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül'ü gösterme fikrini dillendirmeye başladı. Sana Söz belediyeleri de kaybedeceğiz!"

Işık, daha sonra Sarıgül'ün kendisini arayarak şunları söylediğini paylaştı:

"Şu ana kadar bana gelen böyle bir şey olmadı. Ama şimdiden söyleyebilirim ki benim açımdan böyle bir adaylık söz konusu değil, olamaz da. Ben geri dönüp bakmam! Ayrıca bunu parti içinde kim dillendiyorsa bilsin ki CHP'ye iyilik yapmıyor."

Ne olmuştu?

Genel seçimlerin kaybedilmesinden sonra Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamalarda "değişmeyen tek şey değişimin kendisidir" mesajıyla CHP'de bir değişim olması gerektiği mesajı vermişti. Dün yeniden bir açıklama yapan İmamoğlu "İnsanlar değişim istiyor, kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz" ifadelerini kullandı.

Daha öncede bir araya gelen İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun görüşmesinden bir sonuç alınamamıştı.

TIKLAYIN- İmamoğlu, ton yükseltti: Kurul değiştirerek değişim olmaz