CANLI BLOG: Oy verme işlemleri tamamlandı | Gün içinde neler yaşandı?

CANLI BLOG: Oy verme işlemleri tamamlandı  | Gün içinde neler yaşandı?
Türkiye'de milyonlarca seçmen, bugün yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Doğu'da bulunan 32 ilde oy verme işlemleri 07.00'de  başlayıp 16.00'da sona ererken, diğer illerde 08.00'de başlayan oy kullanma işlemleri...
Türkiye'de milyonlarca seçmen, bugün yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Doğu'da bulunan 32 ilde oy verme işlemleri 07.00'de  başlayıp 16.00'da sona ererken, diğer illerde 08.00'de başlayan oy kullanma işlemleri 17.00 itibarıyla sonlandı. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanının yanı sıra, 50 bin 336 muhtar, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri, sayımların ardından belli olacak. 

Türkiye'de milyonlarca seçmen, bugün yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti.

Doğu'da bulunan 32 ilde oy verme işlemleri 07.00'de  başlayıp 16.00'da sona ererken, diğer illerde 08.00'de başlayan oy kullanma işlemleri 17.00 itibarıyla sonlandı.

Seçimlerde 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanının yanı sıra, 50 bin 336 muhtar, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri, sayımların ardından belli olacak.

Yayın yasağı 21.00'de sona eriyor

Saat 18.00’e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. 18.00-21.00 saatlerinde ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Bütün yayınlar saat 21.00’den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Oy kullanma işlemleri sırasında gün içinde başta Şanlıurfa olmak üzere çeşitli sandıklarda usulsüzlüklere ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Oy kullanma işlemleri esnasında gün içinde yaşanan her şey, bu başlık altında derlendi. İşte gün boyu yaşanan gelişmeler, şu şekilde kayda geçti:

CANLI BLOG

 

16.08 | AKP'li Savcı Sayan, seçim yasaklarını deldi

AKP’li Savcı Sayan, seçim yasağını delerek, bir sandıktan çıkan sonuçları paylaştı

16.05 | YSK Başkanı Yener: 32 ilde oy verme işlemleri tamamlandı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 32 ilde oy verme işlemlerinin sona erip, sayımların başladığını durdu.

32 ilimizde oy verme işlemi tamamlanmış, sayım işlemi başlamıştır. 17.00 itibarıyla kalan diğer illerde oy verme işlemi tamamlanacaktır. Yayın yasaklarının hangi saatte kalkacağına ilişkin kararı toplantı yaparak karar vereceğiz. Yasağın kalkacağı saati belirtmeden sonuçları paylaşmamanızı rica ediyoruz.

16.00 | 32 ilde oy kullanma işlemleri sona erdi

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi sona erdi.

15.30 | Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da oyunu kullandı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullandı.

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Çankaya Lisesi'nde 1052 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy verme işlemlerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Karamollaoğlu, "Allah hayırlı etsin inşallah. Seçimler vesilesiyle beldelerimizi, ilçelerimizi, illerimizi kimler yönetecek belirlenmiş olacak. Milletin tercihi; hepimiz de bu seçime saygı duymak mecburiyetindeyiz. Hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

15.12 | AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ oyunu kullandı

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ Bayraklı ilçesindeki Şehit Nazım Bey İlkokulu'nda oyunu kullandı.

15.05 | Düzce'de muhtar adaylarının yakınları birbirine girdi

Düzce’de muhtar adayları arasında tartışma çıktı. Okul içinde başlayan tartışma, bahçeye taşarak kavgaya dönüştü. Taraflar, birbirlerine tekme, tokat ve yumruklarla vurdu. Polis, kavga eden gruba biber gazlı müdahalede bulundu.

14.42 | CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey oyunu kullandı

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, oyunu kullanmak için Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu'na geldi. Eşi Seden ile seçmenleri selamlayan Hasan Bozbey, 1563 numaralı sandıkta oy kullandı. Daha sonra gazetecilere konuşan Bozbey, "Oyumuzu ailece gelerek kullandık. İnanıyorum ki bugün ülkemizin her noktasında barış, demokrasi ve özgürlük hakim olacaktır. Sandıktan ne çıkarsa çıksın; kazanan Bursa'mız olsun" dedi.

14.30 | CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da oyunu kullandı

Kemal Kılıçdaroğlu oyunu Ankara’da Arjantin İlkokulu’nda  eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte kullandı.

Kılıçdaroğlu oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Partimize desteğimizi verdik” açıklamasında bulundu.

 

14.12 | Mardin'in Midyat ilçesinde AKP'li belediye başkanı, Demokrat Partili sandık görevlisine saldırdı

Mardin'in Midyat ilçesindeki Atatürk Ortaokulu'nda, AKP'li Midyat Belediye Başkanı, Demokrat Partili sandık görevlisine saldırdı. Saldırıya uğrayan Demokrat Partili sandık görevlisi, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

 

14.09 | Halfeti'de AKP'ye basılmış çok sayıda oy pusulası ortaya çıktı

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, kullanılmak üzere getirilen oy pusulalarının bazılarına, önceden AKP'ye mühür basıldığı ortaya çıktı.

 

13.30 | Şırnak'ta taşımalı seçmen olduğu belirtilen asker ve polisler, oy kullanmak için uzun kuyruk oluşturdu

Şırnak merkezde, taşımalı seçmen olduğu öne sürülen yüzlerce asker ve polis, oy kullanmak için sıra oluşturdu.

13.02 | DEM Parti Şırnak Milletvekili İrmez, taşıma seçmenlere tepki gösterdi

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, bir okuld"taşıma seçmenlere" tepki göstererek şunları söyledi:

"İktidar, Şırnak'a taşıdığı binlerce asker ve polisle seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışıyor. Oyunuzu kullanırken, elinizi vicdanınıza koyun arkadaşlar, ayıptır günahtır!"

12.54 | MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu kullandı. Bahçeli'nin yüzünde oluşan morluklar dikkat çekti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Anıttepe Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Geçirdiği bir ev kazası nedeniyle yüzünde morluklar oluşan Bahçeli günler sonra oy vermek için kameralar karşısına geçti

12.45 | CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu, oyunu kullandı

Ankara'da Etimesgut Belediye Başkan Adayı Beşikçioğlu, Etimesgut Halil İnalcık Anadolu Lisesi'nde 3359 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Beşikçioğlu oyunu kullandıktan sonra, "Biz oyumuzu kullandık Etimesgutumuz'da. Buradan da tüm Etimesgutlu hemşehrilerim olmak üzere tüm halkımızı oy vermeye, ilçesine şehrine sahip çıkmaya davet ediyorum. Centilmence bir yarış ortamında bizler seçmenle buluştuk. Şimdi seçim sonuçlarının da sağlıklı ve kimsenin aklında bir karışıklığa neden olmadan ilan edilmesini diliyorum. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

12.10 | Harran'da oy kullanma işlemi esnasında taş ve sopalarla kavga çıktı

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin bir köyünde, oy verme işlemleri esnasında taşlı-sopalı kavga çıktı. Gazeteci Mehmet Yetim'in aktardığına göre olayda çok sayıda kişi yaralandı.

12.02 | AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok da oyunu kullandı

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok Ankara Kocatepe İlkokulu’nda oyunu kullandı.

11.45 | Mansur Yavaş oyunu kullandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eşiyle birlikte Ümitköy Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.

11.30 | AKP'nin İBB adayı Murat Kurum oyunu kullandı

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Kağıthane ilçesi Hamidiye Mahallesi Kağıthane İmece İlkokulu'nda oyunu kullandı.

11.15 | İYİ Parti lideri Meral Akşener oyunu kullandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, oyunu Ankara Çankaya'daki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda 4625 numaralı sandıkta kullandı. Seçimin Ankara'da çok ilginç geçeceğini söyleyen Akşener, "Ben miting yerine ilçelerde ve il merkezlerinde esnaf gezerek propaganda yaptım. Bedensel bir çalışma olduğu için bayağı da yoruldum. İnşallah hayırlısı olur. Türkiye açısından ve bizim açımızdan seçim sonuçlarının iyi olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

11.15 | Diyarbakır Sur'da oy verme işlemi sırasında silahlı kavga

Diyarbakır’da Sur ilçesi kırsal Ağaçlıdere Mahallesi’nde oy verme işlemi sırasında silahlı, taşlı, sopalı kavgada çok sayıda kişi yaralandı.

Bölgeye çok sayıda sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Devam eden kavgaya güvenlik güçlerinin müdahalesi sürerken, bölgeye otobüslerle takviye jandarma ekipleri sevk edildi.

10.50 | DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Adana'da oyunu kullandı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Adana'da kullandı.

Çukurova ilçesindeki Ayşe Atıl İlkokuluna giden Adana Milletvekili Oruç, 1057 numaralı sandıkta oy verdi.

Oruç, oy verme işleminin ardından gazetecilere, seçim sonuçlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Bir kez daha çağrılarını yenilediklerini ifade eden Oruç, "Lütfen her yerde gidelim oylarımızı kullanalım. Oylarımızı kullanmakla yetinmeyelim, sandıklarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Kulağımıza gelen bazı şeyler oluyor. Bununla ilgili oyumuzu kullanmak kadar, oyumuzu korumak, sayımlarda doğru sayılmasını sağlamak, bu incelemeleri ve gözlemleri yapmak üzere hep birlikte değerli halklarımıza buradan çağrımızı yineliyoruz" diye konuştu.

10.40 Adıyaman'da bir sandık görevlisinin, mükerrer oy kullandığı tespit edildi

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesi'nde bir sandık görevlisinin, iki ayrı sandıkta oy kullandığı belirtildi. Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, DEM Partili görevli tutanak tutarak sandık kuruluna iletti. Sandık kurulu itirazı kabul ederek, kullanılan oyu geçersiz saydı. Muhammed Yılmaz isimli görevlinin, 1030 ve 1031 numaralı sandıklarda oy kullanıldığı belirtildi.

Dem Parti olaya ilişkin şu açıklamada bulundu: Parti görevlilerimiz iktidar partisinin lehine birden fazla sandıkta oy kullanmaya çalışan devlet görevlilerini tespit etmiş, bu durumu tutanak altına almış ve haklarında suç duyurusunda bulunmuştur.

10.26 | CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oyunu kullandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eşi ve kızıyla birlikte Manisa’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nda oyunu kullandı.

10.20 | Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Ağrı'ya binlerce seçmenin taşındığını ifade ederek isyan etti

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, bir okulda taşıma seçmen olduğu iddia edilen asker ve polislere tepki gösterdi. Ağrı'ya binlerce insanın getirildiğini ifade eden Sakık, "Ağrı halkının iradesi gasp edilmek isteniyor. Günlerdir feryat ediyoruz, bu şehri kuşatmak istiyorlar. Asker ve polisler size çağrımdır, sizin bu şehirle bir ilişkiniz yok" dedi.

10.19 | Şanlıurfa'da 'blok oy' kullanılmasına karşı çıkan avukat darp edildi

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Hilali ve Özmüş köylerinde, blok oy kullanmak isteyen bir şahsa itiraz eden avukat saldırıya uğradı. Yaşanan olay sonrası tutanak tutulurken, olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi.

[video width="720" height="720" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/03/Isimsiz-video-‐-Clipchamp-ile-yapildi-2024-03-31T102159.887.mp4"][/video]

10.15 | Mardin Savur'da oy kullanma işlemleri durduruldu

AKP'nin ‘seçmen’ olarak birçok kente taşımasıyla gündeme gelen asker ve polislerin Diyarbakır, Mardin ve Hakkari gibi kentlerde toplu olarak oy kullanacakları sandıklara götürülmesi kameralara yansıdı.

Mardin’in Savur ilçesinde asker ve polislerin toplu olarak görüntülendiği Aziz Sancar Ortaokulu ve Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nde DEM Parti’nin itirazıyla oy kullanma işlemi durduruldu.

10.02 Şanlıurfa’da toplu oy kullanıldı, DEM Partili milletvekili saldırıya uğradı

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Hilalli İlköğretim Okulu ve Özmüş Ortaokulu’nda toplu oy kullanıldığı iddia edildi. Okula gelen DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan’ın ise saldırıya uğradığı belirtildi.

09.48 | Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, oyunu kullandı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oyunu kullandı.

09.46 | YSK Başkanı Ahmet Yener'den açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener "Oylamalar başladı. Tüm seçim kurullarından son durumlarına ilişkin bilgileri aldım. Sorunsuz olarak oy verme işlemleri devam ediyor" açıklamasını yaptı.

09.32 | Hatay'da seçmenler sandık başında; bazıları konteynerlerde oy kullandı

Hatay'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 3 bin 424 sandık kurulurken, 6 Şubat depremlerinde hasar gören okulların bahçelerine konteyner yerleştirildi.

Bazı seçmenler, konteynerlere yerleştirilen sandıklarda oy kullanmaya başladı.

09.11 | Süleyman Soylu oyunu kullandı

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu oyunu kullandı.

Sosyal medya hesabından oy kullandığı ana ilişkin paylaşım yapan Soylu, "Haydi Bismillah Gaziosmanpaşa Dobruca Ortaokulu’ndayız. Aile geleneğimizi bozmadık… Sabahın ilk oylarından ve sağlam olsun istedik… Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı

09.00 | Candan Erçetin sandık görevlisi oldu

Sanatçı Candan Erçetin, yerel seçimlerde Beşiktaş Lütfi Banat Ortaokulu'nda Sandık Kurulu Üyesi olarak görev yaparken görüntülendi.

08.30| Oy pusulaları yoğunluğa neden oldu

Seçmenler, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı, il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği için oy kullanıyor. Seçimde dört farklı oy pusulasının kullanılması, oy verme işlemlerinin yapıldığı sınıfların kapısında uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

08.00 | Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için doğudaki 32 il dışındaki diğer illerde oy verme işlemi, saat 08.00 itibarıyla başladı.

07.00 | 32 ilde oy verme işlemi başladı

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde oy verme işlemi, saat 07.00 itibarıyla başladı. Doğudaki 32 ilde oy kullanma işlemleri sabah saat 07.00'de başlarken, 16.00 itibariyle de sona erecek.