Canlı yayında soyundu: Hatay'ın sesi duyulsun istiyorum

Canlı yayında soyundu: Hatay'ın sesi duyulsun istiyorum
HRT Akdeniz Ana Haber'i sunan Ali Yolcu, canlı yayında soyundu. Hatay'daki asbest içerikli molozların kaldırılma yönteminin Hatay halkını öldürdüğünü söyleyen Yolcu, "Hatay'ın sesi duyulsun istiyorum. Sosyal medyada yayılsın...

HRT Akdeniz Ana Haber'i sunan Ali Yolcu, canlı yayında soyundu. Hatay'daki asbest içerikli molozların kaldırılma yönteminin Hatay halkını öldürdüğünü söyleyen Yolcu, "Hatay'ın sesi duyulsun istiyorum. Sosyal medyada yayılsın bu video istiyorum" dedi.

Hatay, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır şekilde etkilenen 10 ilden biri. Depremin kritik saatlerinde yardımın ulaşmaması sonucu hayatını kaybeden vatandaşların sayısı önemli ölçüde yükselmişti. Şimdi de asbest içerikli deprem enkazının insanların can güvenliği dikkate alınarak kaldırılmadığı eleştirileri dile getiriliyor.

Sunucu Ali Yolcu, Hatay'da yaşananları ve Ankara'ya seslerinin ulaşmadığını çarpıcı bir protestoyla ifade etti ve canlı yayında kıyafetlerini çıkardı. Yolcu, protestosu sırasında şu ifadeleri kullandı:

"Televizyonunuzun ayarlarıyla oynamayın, bir protesto yapacağız. Belki sesimizi duyarlar böylece. Çünkü duymadı. Depremden bu yana defalarca bağırdık, çağırdık. Arapça söyledik, Türkçe söyledik, Kürtçe söyledik. Anlamadılar bizi. Hatay için bir şey yapmak istemediler, istemiyorlar. Ben de böyle yapacağım.

Bunları çıkardım çünkü Hatay'ın sesi duyulsun istiyorum. Sosyal medyada yayılsın bu video istiyorum. Hükümet, muhalefet, diğer yetkililer bizi duysun. Biz sahipsiziz, biz yetimiz, biz öksüzüz. Depremin ilk 3-4 günü katliam yapıldı Hatay'da. Hepimiz öldük. Binlerce yurttaşımız hayatını kaybetti. Şimdi daha çok katlediliyoruz.

Bir yandan usulüne uygun olarak kaldırılmayan o moloz, asbest içerikli moloz. Hatay'daki molozun yüzde 90'ı asbest içeriyor, bilim adamları söylüyor. Yıkım firmasını hepiniz biliyorsunuz. Öyle aykırı, öyle vahşi bir sistemle kaldırıyorlar ki. Ölmeye devam ediyoruz."