Çata çat pazarlık

Çata çat pazarlık
Cumhur İttifakı’nı genişletmeye çalışan AKP’nin temasları sürüyor. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile birlikte dün Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya...

Cumhur İttifakı’nı genişletmeye çalışan AKP’nin temasları sürüyor. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile birlikte dün Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu HÜDA PAR Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından yapılan açıklamada seçimlere birlikte girme konusunda “prensipte problem” olmadığı duyuruldu.

GÖRÜŞME İŞİN DOĞASI GEREĞİYMİŞ
Basın toplantısında konuşan Kurtulmuş, yapılan görüşmelerin milletvekili pazarlığı ya da koalisyon görüşmesi gibi olmadığını ileri sürerek “her partinin ayrı siyasi fikirleri” olabileceğine işaret etti. İttifakları genişletme görüşmeleri için “işin doğası gereği” diyen Kurtulmuş ekledi: “Hepimizi ortak bir noktaya doğru getiren ilkelerimizdir. Türkiye yüzyılının kapısını sonuna kadar açmak yani Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’de yeniden cumhurbaşkanı seçmek ve Cumhur İttifakı ve onunla birlikte parlamentoda olacak siyasi partileri de güçlü bir şekilde parlamentoya taşıyabilmektir.”

“TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ”
Yapıcıoğlu da, görüşmelerde anlaşılmayan bir nokta bulunmadığını belirterek “Parlamento seçimlerine de birlikte girme konusunda prensip olarak problem yok. Müzakereler devam ediyor” diye konuştu. Yapıcıoğlu, HaberTürk’e yaptığı açıklamada da “Meclis’te temsil edilmek istiyoruz. Kararımız bir hafta içinde netleşir” dedi. Yapıcıoğlu, görüşmelere ilişkin “Umarım AK Parti ve MHP bu gafletten geri döner” diyen Doğu Perinçek’e “Ciddiye almıyorum” yanıtını verdi. Yapıcıoğlu, parti programının yumuşatılmadığını açıkladı.

HDP’yi suçladı, HÜDA PAR’ı savundu
AKP Sözcüsü ve ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ittifak görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin seçim işbirliğini “koltuk kavgası” diyerek hedef aldı, Cumhur İttifakı’nın yaptığı işbirliği görüşmelerinin tek gündeminin ise depremin ardından şehirlerin ayağa kaldırılması olduğunu iddia etti.
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşeceğini açıkladığı HDP’yi isim vermeden terör örgütüne destek vermekle suçlayan Çelik’in, Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen HÜDA PAR’la işbirliğini ise savunması dikkat çekti. Çelik “Her siyasi partinin kendi özgün kimliği var” dedi.