Çatalca'da bir dönem başkanlık yaptı, 1.1 milyar lira borç bıraktı

Çatalca'da bir dönem başkanlık yaptı, 1.1 milyar lira borç bıraktı
Önceki seçimde belediyeyi CHP'den devralan AKP'li başkan Mesut Üner, 31 Mart'ta CHP'li aday Erhan Güzel karşısında seçimi kaybetti. AKP'li Mesut Üner, bir dönem sonunda belediyeyi 1.1 milyar lira borçla devrederek gitti.

Kaybettikleri yerleri borç batağında bırakan AKP'li belediyelere bir yenisi daha eklendi. İstanbul Çatalca'da yüzde 50.5 ile seçimi kazanan CHP'li Erhan Güzel, AKP'li eski başkanın bıraktığı mali tabloyu açıkladı. Çatalca'da bir dönem başkanlık yapan Mesut Üner, belediyeyi 1 milyar 120 milyonu aşan borçla yeni yönetime devretti.

images-1.jpeg

img-20240430-232308.jpg

80 bini aşan nüfusa sahip olan Çatalca da mali olarak batık bırakılan, borç sarmalındaki belediyeler arasındaki yerini aldı.

images.jpeg

Erhan Güzel, sosyal medya hesabından mali tabloyu paylaşırken Çatalcalıların endişelenmemesini istedi, "İlçemizi hep birlikte güzel günlere kavuşturacağız" diyerek hemşerilerine umut verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin yeni kazandığı belediyelerle ilgili artık belediye yönetimleri tarafından engellemeler olmadan birlikte çalışabileceklerini, İstanbullulara hizmetleri daha kolay ulaştırabileceklerini söylemişti.