Çaya boya karıştırmışlar! Bakanlık o markaları ifşa etti

Halk sağlığını tehdit eden gıdalara ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı teşhir listeleri yayımlamaya devam ediyor. Bugün güncellenen listede, sofraların vazgeçilmezi siyah çaydan gıda boyalarına kadar 13 ürün daha "sağlığı tehlikeye düşürenler" arasına girdi

Çaya boya karıştırmışlar! Bakanlık o markaları ifşa etti

GAZETE PENCERE - Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden ürünleri ifşa etmeye devam ediyor. Halk sağlığını koruma amacıyla yapılan çalışmalar doğrultusunda "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresindeki liste yenilendi. 3 yeni ürün daha "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesine dahil edildi.

SİYAH ÇAYA YASAKLI BOYA KARIŞTIRMIŞLAR

Samsun Tekkeköy'de üretimi gerçekleştirilen Elmas Gold markalı siyah çay ürününde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya belirlendi.

gpo

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde ise Ceneviz Gıda Ve Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi tarafından üretimi yapılan Natural Red 50 Powder (renklendirici) adlı gıda boyası ürününde de gıda kullanımında izin verilmeyen boya olduğu belirlendi.

gp

TEK TIRNAKLI ETİ SATIŞI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son denetlemelerinde İzmir, Mersin ve Kayseri'de bulunan 9 farklı işletmede dana sucuk, dana kavurma, kırmızı et, kıyma, pide harcı, ve köfte gibi ürünlerde tek tırnaklı eti belirlendi.

Tek tırnaklı eti kullanıldığı belirlenen işletmeler arasında en çok dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin aşhanesi oldu.

Kavurmadan çıkan tek tırnaklı etinin, sakatlandıktan sonra kesilip belediyeye satılan şampiyon bir yarış atı olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar