Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerine ilişkin çarpıcı iddia! "Görüntülerin dökümünü yapan ve raporu hazırlayan trafik polisi"

Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerine ilişkin çarpıcı iddia! "Görüntülerin dökümünü yapan ve raporu hazırlayan trafik polisi"
Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini inceleyerek rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğunu iddia etti. Konuya ilişkin belgeyi sosyal medyadan paylaştı.

15 yıl önce katledilen Münevver Karabulut cinayeti ve katilinin cezaevindeki intiharı konusu kamuoyunda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.

Karabulut ailesi, Cem Garipoğlu'nun mezarının fethi için başvuruda bulunmuş, ancak bu talep Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmişti.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun otopsi sırasındaki işlemlere ait fotoğraflar ve video kayıtlarını dosyaya eklemek için Adli Tıp Kurumu'ndan bilgi talep etmişti.

Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerini inceleyerek rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu iddia edildi.

''Hukuken ve fiilen kabul edilemez''

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir şu ifadeleri kullandı:

''Bu raporun akademik ve bilimsel perspektifi ve saygınlığı tartışılır haldedir. Otopsi görüntülerinin dökümünün bir adli tıp uzmanı yerine trafik polisine yaptırılması hukuken ve fiilen kabul edilemez. Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.

''Adli tıp görüntülerinin dökümünü yapan ve raporu hazırlayan Trafik Polisi''

Türkiye bir haftadır Cem Garipoğlunun adli tıptaki fotoğraflarını ve bilirkişi incelemesini konuşuyor. Peki kim yaptı bu incelemeyi? Hepimiz Adli tıp uzmanı veya bir doktor demeliyiz. Fakat adli tıp görüntülerinin dökümünü yapan ve raporu hazırlayan Trafik Polisi.''

Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerine ilişkin yeni iddia: "Görüntülerin dökümünü yapan ve raporu hazırlayan trafik polisi" - 1

''1) Cem Garipoğlu’nun cezaevinde bulunduğu sürede yapmış olduğu 33 psikolog görüşmesinde intihara ilişkin hiçbir tıbbi ve bilimsel tespitin olmadığı, psikolog görüşmelerinde böyle bir yaklaşımın olmadığı ve intihar etmesinin kendisinden beklenmediğine ilişkin bilimsel tespitler

2) Cem Garipoğlu’nun vefat etmeden önce herhangi bir antidepresan kullanmıyor olması ve kendisine yazılan antidepresanı da iptal ettiği ve kullanmadığı

gibi hususlar bir arada düşünüldüğünde, maddi gerçeğin ortaya çıkması, müvekkil aile nezdindeki soru işaretlerinin giderilmesi, kamu vicdanının rahatlaması ve adaletin tecelli etmesi için fethi kabir işleminin yapılması gerekir. Bu kapsamda yarın itibariyle yeniden dosyaya dilekçe sunulacak ve esasa ilişkin beyanlarımız ve bu talebimiz yenilenecektir. En kısa sürede maddi gerçeğin ortaya çıkmasını ve adaletin tecelli etmesini umuyoruz.''