Cem Küçük’ten yeni iddia: ‘Af çıkacağını düşünüyorum’
Yayınlanma:
İktidara yakınlığıyla bilinen Cem Küçük, Ekol TV'de katıldığı programda, terör örögütü PKK'nın silah bırakmasından sonraki sürece ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne karşı düzenlenen operasyonları önden duyuran ve iktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük, PKK'nin tamamen silah bırakması durumunda, savunma harcamalarında ciddi bir dönüşüm yaşanabileceğini vurgulayarak, Ar-Ge ve savunma sanayiine daha fazla kaynak aktarılmasının önünün açılabileceğini söyledi.
Profesyonel orduya geçiş sürecinin hızlanabileceğine dikkat çeken Küçük, zorunlu askerlik süresinin 6 aydan 1-2 aya kadar düşebileceğini iddia etti.
Terör örgütünün silah bırakmasıyla daha fazla tartışılmaya başlanan "genel af" tartışmalarıyla ilgili de konuşan Küçük, "PKK silah bırakıyorsa hayatın gerçeğidir, affı çıkarmak lazım. Af çıkacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Öne Çıkanlar
Gündem