Cemal Enginyurt: AKP'liler Ordu'da kutlama esnasında CHP üyesini katletti

Cemal Enginyurt: AKP'liler Ordu'da kutlama esnasında CHP üyesini katletti
Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu'da AKP'li kişilerin, seçim kutlaması esnasında Erhan Kurt isimli bir vatandaşı öldürdüğünü ifade etti. Daha sonra habere ilişkin açıklama yayımlayan İYİ Parti Genel Sekreteri...

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu'da AKP'li kişilerin, seçim kutlaması esnasında Erhan Kurt isimli bir vatandaşı öldürdüğünü ifade etti. Daha sonra habere ilişkin açıklama yayımlayan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Kurt'un İYİ Parti Gülyalı İlçe üyesi ve bugünkü seçimde sandık görevlisi olduğunu duyurdu.

Enginyurt Twitter'dan şunları paylaştı:

"Yazıklar olsun!! Bu kadar kin, nefret dilinin sonu buydu!! Akpliler Ordu Gülyalı’da kutlamada CHP üyesi Erhan Kurt kardeşimizi katlettiler. Mutlumusunuz ey yönetenler kin ve nefret diliniz sonuç buldu. Yazıklar olsun! Başımız sağ olsun Ordu’m. Mekanın cennet olsun kardeşim."

Enginyurt, paylaştığı videoda da "Her gün kin ve nefret kustun ve nihayet kin ve nefret dilin Ordu Gülyalı’da bir delikanlının canına sebep oldu. CHP üyesi bir delikanlı Emrah Kurt senin  bu pis dilin yüzünden bu akşam AKP’li çeteler tarafından şehit edildi. Rahat mısın, huzurlu musun, nasıl uyuyacaksın Recep Tayyip Erdoğan" ifadesini kullandı. 

"Ayrıştırıcı dilin sonucu"

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın konuya ilişkin paylaşımı şöyle:

"Bu akşam İYİ Partimizin Ordu İli Gülyalı İlçesi üyemiz ve sandık görevlimiz Erhan Kurt İlçe Başkanlığımızın önünde gerçekleşen bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Erhan kardeşimize Allah’tan rahmet ailesi, sevenleri ve İYİ Parti camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz, Millet olarak bizleri ayrıştıran dilin sonucu olan bu hain saldırıyı ve tüm fail/failleri nefretle kınıyoruz. Sürecin kararlı takipçisi olacağız."

CHP'li Seyit Torun: Bu kin ve nefrete yazıklar olsun

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Ordu Gülyalı’da sözde kutlama yapanlar, genç kardeşimiz Erhan Kurt’u bıçaklayarak katletti. Bu kin ve nefrete yazıklar olsun. Mekanın cennet olsun güzel kardeşim. Bu cinayetin hesabı sorulana, tüm sorumlular cezasını bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.