CHP'lilerin ‘adalet nöbeti’: 'Sıraları terk etmediler'

CHP'lilerin ‘adalet nöbeti’: 'Sıraları terk etmediler'
Yargıtay'ın AYM kararını tanımamasını "darbe girişimi" olarak nitelendiren CHP bu akşamdan itibaren Meclis Genel Kurulu'nda "adalet nöbetine" başladı. CHP'li Semra Dinçer, "TBMM Genel Kurulu'nda, Yargıtay eliyle Anayasa Mahkemesi'ne...

Yargıtay'ın AYM kararını tanımamasını "darbe girişimi" olarak nitelendiren CHP bu akşamdan itibaren Meclis Genel Kurulu'nda "adalet nöbetine" başladı. CHP'li Semra Dinçer, "TBMM Genel Kurulu'nda, Yargıtay eliyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan hukuk darbesini CHP grubu olarak protesto ediyoruz.  Bu geceden itibaren adalet nöbeti tutumak için TBMM Genel Kurulu'nu terk etmiyoruz!" dedi.

Ankara'da dün akşamdan itibaren gündemden düşmeyen Yargıtay’ın AYM hakkındaki suç duyurusu kararı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) de taşınırken, CHP bu akşamdan itibaren Meclis Genel Kurulu'nda "adalet nöbetine" başlama kararı aldı.

Danışma Kurulu'nu toplama girişimleri sonuçsuz kalan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  Meclis Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlayacaklarını duyurmuştu.

. Bunun üzerine CHP'li vekiller meclis sıralarında oturarak eyleme başladı.

20 milletvekilinden oluşan gruplar dönüşümlü olarak Genel Kurul salonunu terk etmeyecek.

CHP'de bugün nöbetçi olarak gönüllü olan 25 milletvekili meclis sıralarında kapaklara vurarak Yargıtay'ın AYM ile ilgili kararını protesto etmeye başladı.

Adalet nöbetine 25 CHP milletvekili katılırken, eyleme CHP Genel Başkanı Özgür Özel de ilerleyen saatlerde katılacak.

TBMM Genel Kurulu olağan şekilde yarın ise toplanmıyor ama nöbet yarın ve hafta sonu da devam edecek.

Sırrı Süreyya Önder CHP'li vekillere destek verdi

T24'ün haberine göre TBMM Genel Kurulu’nun kapanmasıyla birlikte nöbetçi vekiller Genel Kurulu terk etmeyerek adalet nöbetine başladı. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder de CHP'li vekillere desteğe geldi.

CHP'liler yarın sabah nöbeti başka bir grup milletvekillerine devredecek. Eyleme TİP milletvekillerinin de destek vermesi bekleniyor.

CHP milletvekili Semra Dinçer, Meclis’te CHP Grubunun protestosunu yayınladı. Sosyal medya hesabında, “TBMM Genel Kurulu'nda, Yargıtay eliyle Anayasa Mahkemesi'ne yapılan hukuk darbesini CHP grubu olarak protesto ediyoruz.  Bu geceden itibaren adalet nöbeti tutumak için TBMM Genel Kurulu'nu terk etmiyoruz!” paylaşımını yaptı.