CHP Genel Başkan Yardımcısı Çelik'ten "elektronik seçim" açıklaması: Bu şartlarda güvenilir olmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çelik'ten "elektronik seçim" açıklaması: Bu şartlarda güvenilir olmaz
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'in, "Türkiye nihayetinde elektronik oylamaya geçecek" ifadesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'in, "Türkiye nihayetinde elektronik oylamaya geçecek" ifadesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, "Ölüleri bile seçmen listelerinden düşürmeyi beceremeyen bir kurumun yönetiminde, sağlıklı ve güvenilir bir elektronik oylama sisteminin kurulabileceğine şu an için inanmıyoruz" dedi.

Elektronik seçim sistemine geçilmesiyle ilgili YSK Başkanı Yener, “Bunun teknik olarak incelemesi yapılacak. Bizdeki mühendis arkadaşların da fikirlerini alıp bir rota çizeceğiz. Ama bunların hepsi yerel seçimlerden sonra. e-Devlet üzerinden de olabilir. Bu alternatiflerin hepsi incelenecek, düşünülüp değerlendirilecek. Elektronik oylamaya geçilmesi benim düşünceme göre şart. Benim şahsi kanaatim bir seçim ya da iki seçim sonrası da olsa elektronik oylamaya geçilmesinin faydalı olacağıdır” diye konuşmuştu.

"Güvenilir elektronik oylama sistemi çağın gereğidir"

Bunun üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Çelik, sosyal medyada şu açıklamayı yayımladı:

"Güncel teknolojik imkanlar ile mimarisi iyi kurgulanmış, güvenilir elektronik oylama sistemi çağın gereğidir.

Ancak, kamuoyunda seçimlere güvenin bu kadar düşük olduğu bir ortamda, ölüleri bile seçmen listelerinden düşürmeyi beceremeyen bir kurumun yönetiminde, sağlıklı ve güvenilir bir elektronik oylama sisteminin kurulabileceğine şu an için inanmıyoruz."