CHP Genel Başkanlığına aday olan İlhan Cihaner: Bu yarış antidemokratik!

CHP Genel Başkanlığına aday olan İlhan Cihaner: Bu yarış antidemokratik!
CHP’de Genel Başkanlık yarışının yaşanacağı 38. Olağan Kurultay'a günler kala adaylardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP kurultayında genel başkanlığa aday olacak İlhan Cihaner, “Sadece iki adayın yarıştığını...

CHP’de Genel Başkanlık yarışının yaşanacağı 38. Olağan Kurultay'a günler kala adaylardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP kurultayında genel başkanlığa aday olacak İlhan Cihaner, “Sadece iki adayın yarıştığını delegenin hafızasına kazıyarak diğerlerini yok saymaya çalışıyorlar. Bu antidemokratik” dedi.

Cumhuriyet’e konuşan Cihaner, “Aslında Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu, Örsan Öymen ve benim aramda hiçbir fark yok. Sadece iki adayın yarıştığını delegenin hafızasına kazıyarak diğerlerini yok saymaya çalışıyorlar. Bu bile ne kadar antidemokratik bir yarışın olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“İkili şekilde imza baskısı işliyor”

Hem değişimcilerin hem genel merkez kanadının genel başkan adaylığı için açıkladığı imzalara ilişkin de konuşan Cihaner şunları söyledi:

“Bu iş Vatan Cephesi’nin durumuna döndü. Bu etik değil. Biz 2018’de tüzük kurultayında öneri getirmiştik. Genel başkanların imza toplamasının parti içerisindeki farklı seslerin dile getirilmesinde engel olduğunu söylemiştik. Genel başkanın tekrar aday olması için divana beyanda bulunmasının yeterli olmasını önermiştik. Şimdi ikili şekilde imza baskısı işliyor. Bir yanda genel merkezin olanakları bir yanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin olanakları. Buradan sıyrılmak kolay değil ama sıyrılacağımızı düşünüyoruz. Ütopyasız, idealsiz siyaset olmaz.”

Partililere çağrı: Bu iki yapı dışındaki bakış açıları kurultaya yansımalı!

Kurultayda kendisini desteklemesi için delegelere çağrı yapan Cihaner, “Hem genel merkezcilerin hem değişimcilerin partiyi bugüne getiren pratiklerinden kopmadıklarını görüyoruz. Onun için mutlaka bu iki yapı dışındaki bakış açıları kurultaya yansımalı” ifadelerini kullandı.