CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan İYİ Parti'nin "Afiş" iddialarına ilişkin açıklama

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan İYİ Parti'nin "Afiş" iddialarına ilişkin açıklama
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İYİ Parti - CHP arasındaki afiş krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.Gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Günaydın,...
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İYİ Parti - CHP arasındaki afiş krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Günaydın, İYİ Parti'nin, CHP yönetimindeki İstanbul, Ankara ve İzmir'de billboardlara asmak istediği afişlerin CHP tarafından engellendiği iddialarına ilişkin konuştu.

Afişlerin nasıl asılacağına ilişkin ilke, kural ve ticari ilişkilerin olduğunu ifade eden Günaydın, "Bu ticaretin gereğini yerine getirenler, özel sektör tarafından yönetilen çok sayıda afiş ortamına afişlerini asar" dedi.

"Kurallar, ilkeler, ticari ilişkiler bellidir"

Günaydın'ın açıklamaları şu şekilde:

"Biz muhalefete muhalefet etmeme tavrımızı sürdürüyoruz. İYİ Parti nerede duracağına kendisi karar verir. 

Artık, halkımız, milletimiz partiler arasındaki yapılan anlaşmalardan bıkmış durumda ve buna da herhangi bir saygı duymuyor. Dolayısıyla biz bir Türkiye İttifakı sürecinin yürütücüsüyüz.

Bu tartışmaların hiçbir şekilde içine girmiyorum. Bir afişin nasıl asılacağına ilişkin ilkeler, kurallar, ticari ilişkiler bellidir. Bu ticaretin gereğini yerine getiren, özel sektör tarafından yönetilen çok sayıda afiş ortamına afişlerini asar.

Ne Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ne de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara İstanbul ve İzmir'in bütün afiş mekanlarını kontrol etme durumu yoktur. Bunların önemli bir bölümü ticareten kapalı ya da açık tutulan yerlerdir. İYİ Parti de bu gerekleri yerine getirir, kendisini tanıtır.

Anayasa Mitingi

CHP Grup Başkanvekili Günaydın, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin Meclis'te düşürülmesi kararının ardından önümüzdeki hafta "Anayasa Mitingi" yapmayı planladıklarını açıkladı.