CHP-Halk TV geriliminde yeni gelişme: Program engellendi

CHP-Halk TV geriliminde yeni gelişme: Program engellendi
CHP-Halk TV geriliminde yeni gelişme yaşandı. Haftasonu yayımlanan "Görkemli Hatıralar Programı" bu haftaki CHP'li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in programa katılmayacağını bildirmesi üzerine iptal edildi.Kararı...

CHP-Halk TV geriliminde yeni gelişme yaşandı. Haftasonu yayımlanan "Görkemli Hatıralar Programı" bu haftaki CHP'li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in programa katılmayacağını bildirmesi üzerine iptal edildi.

Kararı programın sunucusu olan Serhan Asker duyurdu. Asker Twitter'dan yaptığı açıklamada "Sevgili Görkemli Hatıralar izleyicileri. Bugün Antalya Döşemealtı'nda tarihi Kırkgöz Hanı'nda büyük hazırlıkları yapılan program ne yapmaya çalıştığı belli olmayan bir CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın talimatıyla iptal edildi." Asker paylaşımına şöyle devam etti:

"Talimat böyle denildi"

"Döşemealtı Belediye Başkanı 'Talimat böyle' dedi. Bu sansürdür. Dün yapılan bir baskıdır. Her yerde biz programı yaparız. Buna devam edeceğiz. Tweet atarak bu sansür değildir dendiği zaman biz de gerekeni yaparız. Biraz sonra ben de tweet atacağım. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e 'Programa çıkmıyorsun' dendi. Sansür yok diyemezsiniz. Görkemli Hatıralara sansürün kralı uygulanmıştır.

Bugün program boyunca ve sonrasında da gelen binlerce mesaj... Yayından sonra sarılanlar 'Ne olur üzülmeyin' diyenlere, ekran başında izleyenlere, telefonum kilitlendi bir ara hepsine teşekkür ediyorum

Han’da çekilmesi planlanan yayına izin verilmemesinin ardından Serhan Asker ve çalışma arkadaşlarımız çekimi han dışına taşımak zorunda kaldı."

Turgay Genç'ten açıklama

Turgay Genç sosyal medyadan konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "CHP Genel Merkezimiz tarafından gönderilmiş olan genelge doğrultusunda HALK TV’de bugün yayınlanacak olan Görkemli Hatıralar programımız iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verdi.

Asker: Kılıçdaroğlu açıklama yapacak mı?

Halk TV'de yer alan habere göre Serhan Asker programa başlamadan şu sözleri sarf etti:

'CHP Genel başkan yardımcısı Eren Erdem'in belediye başkanına verdiği talimat doğrultusunda 'orada program yapmıyorsunuz, planlanan o programı iptal ediyorsunuz' dedi ve bu sabah belediye başkanı programı iptal ettiklerini, genel Merkezin kararı ile iptal ettiklerini söyledi. Biz de o zaman dışarda yaparız programı dedik, ve öyle de yaptık. Her tarafta yasaklar, yasaklar, yasaklar...

Merak ediyorum Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yaşanan bu olayla ilgili bir açıklama yapacak mı, bu olayda onun bir talimatı var mı? Ben onun böyle bir karar almayacağını düşünüyorum ben. Ama Genel başkan Yardımcısı bu talimatı dün akşam verdi. Bu programı yapmayacaksınız dedi, belediye başkanı da çaresiz kaldı.

Daha önce iktidar bizi engelliyordu, şimdi de CHP'nin Genel Başkan yardımcısı Eren Erdem talimat vererek; 'bu program yapılmayacak, iptal edin diyerek' bizim Kırkgöz Han içinde yapacağımız programı engelledi. Döşemealtı Belediye Başkanı tam 3 hafta önce beni arayarak, program yapmak, bölgemizi, Kırkgöz Han'ı daha iyi anlatmak, tanıtmak istiyoruz dedi. Hazırlıklar yapıldı, binlerce halı serildi. Ama dün akşam bir talimatla program yapılmayacak denildi. Ben katılmayayım program yine de yapılsın dedik ama yine de kabul etmediler. Yüzlerce insan şuan burada, toplanmaya da devam ediyorlar, bize desteklerini bildiriyorlar.''