CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kurşuna siyasilerden tepki

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kurşuna siyasilerden tepki
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik olduğu düşünülen silahlı saldırı ile ilgili Millet İttifakı partilerinden ve diğer siyasilerden tepki verildi.İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden kurşunlar...

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik olduğu düşünülen silahlı saldırı ile ilgili Millet İttifakı partilerinden ve diğer siyasilerden tepki verildi.

İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden kurşunlar gündemdeyken bugün de CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı binasına sabahın erken saatlerinde 6-7 el ateş edildiği öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun durumu kamuoyuyla paylaşmasının ardından Millet İttifakı’nı oluşturan partiler ve diğer siyasilerden olaya ilişkin tepki verildi.

TIKLAYIN- CHP İstanbul İl Başkanlığı’na da kurşun!

“CUMHUR İTTİFAKININ KUTUPLAŞTIRICI DİLİNİN BUNLARI TETİKLEDİĞİNİ SÖYLEYENE HAKSIZSIN DİYEMEYİZ”

CHP İstanbul İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırının ardından Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Cumhur İttifakı’nı işaret ederek, “Kimseye siz yaptınız diyemeyiz. Kimseye siz yaptırdınız da diyemeyiz Cumhur İttifakının kutuplaştırıcı dilinin bunları tetiklediğini söyleyene de haksızsın diyemeyiz Saldırıyı kınıyor faillerin yakalanmasını bekliyoruz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da, sosyal medya hesabından; “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak bir görüşme gerçekleştirmişlerdir. 30 Mart günü Partimize yapılan menfur saldırının gerçek sorumluları serbest dolaşırken meydana gelen bu olay dikkatle irdelenmelidir. Ülkemizin huzur ve sükuneti için olayın bir an önce aydınlatılması çağrısında bulunuyoruz. Bu vesileyle tüm CHP camiasına geçmiş olsun diyoruz.”
” açıklamasını yaptı.

“DÜN İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞIMIZ, BUGÜN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI!”

İYİ Parti Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun! İstanbul il Başkanlığımıza silahlı saldırıda bulunuldu. CHP İstanbul İl Başkanlığı’na da kurşun” ifadelerini paylaştı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımızın ardından CHP İstanbul İl Başkanlığına da silahlı saldırı olduğu bilgisini öğrenmiş bulunmaktayız. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

"DAYANIŞMAYI EN ÜST DÜZEYDE TUTACAĞIZ"

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de, Kaftancıoğlu'nu arayarak, "'Bir telefon kadar yakınız, dayanışmayı en üstte tutacağız' mesajını ilettim. Bu karanlığı hep birlikte aşacağız. EMEP adına CHP’li dostlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

"NE İYİ PARTİ, NE CHP, NE DE MEMLEKET PARTİSİ PROVOKASYONLARA VE SALDIRILARA ASLA PABUÇ BIRAKMAYACAK"

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhur başkanı adayı Muharrem İnce ise "Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. CHP'li dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ne İyi Parti, ne CHP, ne de Memleket Partisi bu tür provokasyonlara ve saldırılara asla pabuç bırakmayacaktır" paylaşımı yaptı.

"İKTİDARIN SALDIRILARINA KARŞI DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ"

SOL Parti İstanbul İl Başkanlığı da "Bu sabaha karşı CHP İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu karanlık iktidarın saldırılarına karşı dayanışma içerisinde olacağız" açıklamasını yaptı.