Erdoğan-Özel görüşmesi verimli geçti ancak Özel oturma düzenini doğru bulmadı

Erdoğan-Özel görüşmesi verimli geçti ancak Özel oturma düzenini doğru bulmadı
AKP ve CHP liderleri 8 yıl sonra bir araya geldi. CHP lideri Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinin olumlu bir havada geçtiği ancak Özel’in, oturma düzenini doğru bulmadığı belirtildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmesi sona erdi.

CHP kaynakları yaklaşım 1,5 saat süren görüşmenin son derece olumlu bir havada geçtiğini, tüm gündemlerin detaylı olarak ele alındığını söyledi.

Görüşme verimli geçti

Gazeteci İsmail Saymaz da görüşmenin Cumhuriyet Halk Partisi açısından verimli geçtiğini ve Özel’in görüşmeden halkın sorunlarının çözümü konusunda mesafe alınabileceğine ilişkin iyimser ayrıldığını belirtti.

Özel oturma düzenini doğru bulmadı

Özel’in, oturma düzenini doğru bulmadığını, bunun telafisine ihtiyaç olduğunu ilettiğini belirten kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun üzerine Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek, en kısa sürede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne iade-i ziyaret gerektiğini söylediğini aktardı.

erdogan-ozel-10-yfwm-jpg.webp

Özel’in de bunun üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılacak ziyaretten memnuniyet duyacaklarını kaydettiği belirtildi.

Özel, Erdoğan'a Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti. "Cumhuriyet Ateşi", Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet’in Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor. Özel, ayrıca yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macunu hediye etti.