CHP lideri Özel'in çağrısıyla CHP heyeti ve halk, YSK önünde bir araya geldi

CHP lideri Özel'in çağrısıyla CHP heyeti ve halk, YSK önünde bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da İl Seçim Kurulu'nun CHP'nin itirazları sonuçlanmadan AKP adayına mazbata vermesine tepki göstermek için YSK önüne geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da İl Seçim Kurulu'nun CHP'nin itirazları sonuçlanmadan AKP adayına mazbata vermesine tepki göstermek için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) önüne geldi.

Binanın önünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK üyeleri ile birlikte bulundu. Protesto öncesi CHP Genel Başkan Özgür Özel, YSK Başkanı Ahmet Yener’le görüştü.

CHP’liler protesto için Sıhhiye Parkı’nda toplandı. Parkta basın açıklaması için bir platform oluşturuldu. Özgür Özel’in ses tellerinden geçirdiği operasyon nedeniyle burada bir konuşma yapmayacağı öğrenildi. Özel’in yerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin açıklama yaptı

‘HATAY’DA SEÇİMİN İPTALİNİ İSTİYORUZ’

Çiftçi şunları söyledi:

"Talebimiz Hatay’da bütün oyların sayılması. Mümkün değilse geçersiz oylar sayılsın. 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bunların nasıl oy kullandığını tespitini istiyoruz. Yine 20 sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıtalardan oluştuğunu tespit ettik. Kanun dışı bu. Yani Hatay’da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini istiyoruz. Dilekçemizi kurula sunduk. Tüm hakimleri ve kurul üyelerini adaletli davranmaya davet ediyor.”

ekran-goruntusu-2024-04-07-154359.png

Selin Sayek Böke, halkı YSK önüne yarın da davet ederek, şu sözleri kaydetti:

"Herbirinizi, yarın buraya gelecek olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş'a 'Hoş geldin' demek üzere yarın tekrar buraya davet ediyoruz"