CHP, “liste görüşmelerinde kavga” iddiasını yalanladı

CHP, “liste görüşmelerinde kavga” iddiasını yalanladı
CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, vekil listeleri sırasında yaşandığı iddia edilen kavga hakkında konuştu. Salıcı, bir kavga olmadığını...

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, vekil listeleri sırasında yaşandığı iddia edilen kavga hakkında konuştu. Salıcı, bir kavga olmadığını ifade etti ve “Saray medyası bu tür şeyler olmasını istiyor” dedi.

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, vekil listeleri hazırlanırken parti içerisinde kavga yaşandığı iddiaları ile DEVA Partili Sadullah Ergin'in aday gösterilmesine ilişkin eleştiriler hakkında açıklama yaptı.

İttifak partilerinin dışındaki partilerle görüşme yaptıklarını ifade eden Salıcı, düzen değişikliği yapacaklarını vurgulayarak "Bu ana iddia Saadet Partisi ile CHP'yi yan yana getiriyor. Bu ana iddia İYİ Parti ile Demokrat Parti'yi yan yana getiriyor. Bu yan yana gelişi bütünlüklü hale getirdiler." ifadelerini kullanan Salıcı, "Bizim listemizden başka partilerden arkadaşların giriyor olması bu ittifakın nasıl sağlamlaştığını gösteriyor" dedi.

"KAVGA YOK, SARAY BÖYLE ŞEYLERİN OLMASINI İSTİYOR"

Salıcı, aday listelerinin hazırlık sürecindeki kavga iddialarına ilişkin kavga olmadığına dair, "Yüksek sesler ve bağırış çağırışlar olmadı. Saray medyası böyle şeylerin olmasını istiyor. Bizim aramızda tartışma ve konuşma olur. CHP, konuşarak istişare ederek karar alan bir siyasi partidir. Kavga, gürültü olmadı. Bunu söyleyenler kulis bilgisi yazmasınlar isim versinler. Biz de dava açalım" ifadelerini kullandı.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP listelerinden aday olmasına yönelik eleştiriler hakkında konuşan Salıcı şunları söyledi:

"Biz isimler üzerinden gitmedik. CHP’nin nasıl bir parti olduğunu DEVA Partililer de başka partiler de biliyor. Farklılarımız var. Biz şu isim şuraya olsun, bu isim buraya olmasın şeklinde bir görüşmeyi doğru bulmadık. İşbirliği konusunda prensip kararı alındı, onun üzerinden çalıştık. Siyasetler kişiler üzerinden yürümez, partiler üzerinden yürür. Tepkiler olur, tepkiler olacaktır. CHP sadece kendi listelerini çıkarsa bile tepkiler olacaktı."