CHP listesinde 4 partiden 70 isim aday gösterildi

CHP listesinde 4 partiden 70 isim aday gösterildi
Siyasi partilerin milletvekili aday listelerinin sunmasıyla birlikte Millet İttifakı’ndaki ortak liste de şekillendi. CHP listelerinden aday gösterilecek olan DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Partisi isimler,...

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerinin sunmasıyla birlikte Millet İttifakı’ndaki ortak liste de şekillendi. CHP listelerinden aday gösterilecek olan DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Partisi isimler, seçilebilecek 30’ya yakın bölgeden aday gösterildi.

Dört partiden toplamda 70 isim CHP listelerinden aday gösterildi.

Demokrat Parti’den Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Cemal Enginyurt, İstanbul 1. Bölge’den 9’uncu sırada aday gösterildi. Haydar Altıntaş İzmir 1. Bölge 7’inci sıradan ve Salih Uzun (Türk Demokrasi Vakfı Başkanı) da İzmir 2. Bölge 5’inci sıradan aday gösterildi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ilk başta Hatay’dan aday gösterilmesi gündeme geldi. Ancak tartışmalar sonunda Ankara 1. Bölge 4’uncu sıradan aday gösterildi. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Ankara 2. Bölge 2’inci sıradan aday gösterildi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcılarından Elif Esen İstanbul 1. Bölge’de 7’inci sırada, Hasan Karal da aynı bölgede 8’inci sıradan aday gösterildi.

DEVA Partisi Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ilk olarak İstanbul 3. Bölge’de 10’uncu sıradan aday gösterildi. Ancak listeler henüz Yüksek Seçim Kurulu’na sunulmadan önce Yeneroğlu, 6’ıncı sıradan gösterildi. Aynı bölgede DEVA Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, 10’uncu sıradan aday oldu. DEVA Partili Sadullah Kısacık, Adana’da 4’uncu sıradan, Seda Kaya İzmir 1. Bölge 6’ıncı sırada, Ertuğrul Kaya Gaziantep 3’uncu sıradan ve Cem Avşar da Tekirdağ 3’uncu sıradan aday gösterildi. Ali İhsan Merdanoğlu da Diyarbakır’dan 2’inci sıradan, Burak Dalgın da Balıkesir’de 3’üncü sıradan aday gösterildi.

GELECEK PARTİSİ’NİN TEPKİ ÇEKEN ADAYI

Gelecek Partisi’nde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Yazıcı, Antalya’da 6. sırada aday oldu. Yine Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Nedim Yamalı ise, Ankara 1. Bölge 5’inci sıradan İsa Mesih Şahin, İstanbul 2. Bölge 7’inci sıradan, Selim Temurci İstanbul 1. Bölge 10’uncu sıradan, Doğan Demir İstanbul 3. Bölge 8’inci sıradan ve Habibe Çiftçioğlu aynı bölgeden 16’ıncı sıradan aday gösterildi. Deniz Bilici, İzmir 2. Bölge listesinde aday gösterildi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın ismi uzun süre Manisa için konuşulsa da Muğla 4’üncü sırada gösterildi. Şanlıurfa 4. sırada Abdullah Yeşil, Konya 2. sırada Hasan Ekinci, Kayseri 4. sırada Zülküf Aslan aday gösterildi.

Bir dönem “AKP trolü” olarak gündeme gelen ve daha sonra Gelecek Partisi’ne geçen Taha Ün’ün eşi Sema Silkin Ün de Gelecek Partisi kontenjanından CHP listesinde aday gösterildi. Denizli 3. sırada aday gösterilen Ün’ün adaylığı tepki de topladı.

SAADET PARTİ KURMAYLARI LİSTEDE

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcılarından Birol Aydın, İstanbul 1. Bölge 5. sırada; Mustafa Kaya İstanbul 2. Bölge 5. sırada ve Bülent Kaya İstanbul 3. Bölge 7. Sırada aday gösterildi. Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Antalya’da 5. sırada, Genel Sekreter Mesut Doğan Ankara 3. Bölge 3. sırada, Mahmut Arıkan Kayseri 2. sırada, Hasan Bitmez Kocaeli’nde 3. sırada, Mehmet Karaman Samsun’da 2. sırada, Mustafa Kaya İstanbul 2. Bölge 5. sırada, Necmettin Çalışkan Hatay’da 4. sırada, Fatih Aydın Afyonkarahisar’da 2. sırada, Abdullah Akın Elazığ’da 2. sırada, Ahmet Sunar Kütahya’da 2. sırada, Hüseyin Yıldızhan Isparta’da 3. sırada, Abdurrahman Ergin Diyarbakır’da 3. sırada, Ahmet Toklucuoğlu Ordu’da 3. sırada, Murat Ozan Erzurum’da 2. sırada, Serdar Atalay Bingöl’de 1. sırada, Mehmet İslam Gaziantep’te 9. sırada, Ali Fethi Gürler Sakarya’da 7. sırada, Abdullah Direk Şanlıurfa’da 8. sırada, Muhammet Yıldız Rize’de 3. sırada ve Seyit Ahmet Güner Çorum’da 4. sırada aday gösterildi.

İYİ PARTİ VE CHP’DEN FERMUAR SİSTEMİNDEKİ İSİMLER

Ortak listenin yanı sıra İYİ Parti ve CHP arasında fermuar modelinin uygulanacağı listelerde karşılıklı birçok isim aday gösterildi. İYİ Partili milli tekvandocu İrem Yaman, CHP’den aday gösterilen isimlerden birisi. Yaman, Ankara 2. Bölge 4. sıradan aday gösterildi.

Yaman’ın yanı sıra Ersagun Yücel İstanbul 1. Bölge 6. sıra, Berna Sukas İstanbul 2. Bölge 9’uncu sıra, Onur Aydın aynı bölgeden 11’inci sıra, Orkun Kanber Ankara 2. Bölge 5. sıradan aday gösterildi.