CHP MYK’sında aday mesaisi: İşte kulislerde öne çıkan isimler

CHP MYK’sında aday mesaisi: İşte kulislerde öne çıkan isimler
31 Mart yerel seçimlerine 2 buçuk aydan kısa bir zaman kaldı. CHP, belediye başkan adaylarını kısım kısım açıklarken bugün toplanan MYK’da bazı belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. İddiaya göre, CHP’de...
31 Mart yerel seçimlerine 2 buçuk aydan kısa bir zaman kaldı. CHP, belediye başkan adaylarını kısım kısım açıklarken bugün toplanan MYK’da bazı belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. İddiaya göre, CHP’de ikinci “Özarslan” krizinin Mamak’ta devam ettiği öne sürüldü.

31 Mart yerel seçimleri öncesi kritik toplantısına başlayan CHP’nin MYK’sı devam ediyor. Toplantının ardından ise parti meclisi toplantısında ise adaylar yapılacak değerlendirmeler ile oylanacak.

PolitikYol’dan Altan Sancar’ın  haberine göre,31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala CHP MYK’sı belediye başkan adaylarını belirlemek üzere bir kere daha toplantı. MYK devam ederken, parti meclisi toplantısında ise adaylar yapılacak değerlendirmeler ile oylanacak.

İşte kulislerde öne çıkan isimler ş

Muğla Büyükşehir Belediyesi: Ahmet Aras

Antalya Büyükşehir Belediyesi: Muhittin Böcek

İstanbul Şişi: Emrah Şahan

İstanbul Ataşehir: Onursal Adıgüzel

İstanbul Beşiktaş: Rıza Akpolat

İstanbul Beylikdüzü: Mehmet Murat Çalık

İstanbul Kartal: Gökhan Yüksel

İstanbul Maltepe: Esin Köymen

İstanbul Küçükçekmece: Kemal Çebi

İstanbul Büyükçekmece: Hasan Akgün

İstanbul Bahçelievler: Gülizar Emecan

İstanbul Sultangazi: Ferhat Epözdemir

Balıkesir Ayvalık: Mesut Ergin

Mamak’ta kriz mi var?

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre ise, Ankara İl Başkanlığı ile örgütün de Beşikçioğlu’nun adaylığının arkasında durması üzerine bu kez Mamak formülü gündeme geldi. Yavaş’ın aday görmek istediği Özarslan’ın Mamak’tan aday yapılması gündeme gelirken, bugünkü MYK öncesinde Mamak’tan adaylık başvurusu yapan 14 CHP’li ortak imzalı bir bildiri ile Genel Merkez’e tepki gösterdi. Buna karşın Mesut Özarslan’ın adaylığının MYK’ya geleceği iddiaları üzerine Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Genel Merkez’e gelerek örgütün taleplerini bir kez daha MYK üyelerine aktardı. Genel Merkez’de Mamak’la ilgili temaslar sürerken, alternatifler üzerinde değerlendirmeler yapıldığı ileri sürüldü.