CHP: YSK'ya yaptığımız başvuru kabul edildi

CHP: YSK'ya yaptığımız başvuru kabul edildi
CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptıkları başvurunun kabul edildiğini açıkladı. Buna göre ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de ikinci...

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptıkları başvurunun kabul edildiğini açıkladı. Buna göre ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de ikinci tur Cumhurbaşkanlığı için oylar 20-24 Mayıs tarihleri arasında kullanılabilecek.

Erkek, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "CHP olarak YSK’ya yaptığımız başvurumuz kabul edildi. ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de 20-24 Mayıs günlerinde seçmenler oylarını kullanabilecekler" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimlerin ikinci turunda ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de oy vermek için ayrılan sürenin 4 günden 2 güne düşürülmesine karar vermişti. Kararın CHP oylarının güçlü olduğu ülkelerde uygulanması tepki çekmişti. YSK'nın böyle bir kararı neden verdiği bilinmiyor.