CHP’de "en uzun gece"ye hazırlık

CHP’de "en uzun gece"ye hazırlık
Oy verme işlemi için son saatlere girilirken Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), deyim yerindeyse “en uzun gece” için hazırlıklarda sona gelindi.Ziyaretçi girişine kapatılan genel merkez binasında sadece akredite olan gazeteciler...

Oy verme işlemi için son saatlere girilirken Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), deyim yerindeyse “en uzun gece” için hazırlıklarda sona gelindi.

Ziyaretçi girişine kapatılan genel merkez binasında sadece akredite olan gazeteciler ve parti görevlilerinin girişlerine izin veriliyor. Edinilen bilgilere göre, çoğunluğu yabancı basın olmak üzere 500’ü aşkın gazeteci akredite oldu.

Gazetecilerin gelişmeleri takip etmesi için bina bahçesinde büyük bir yayın platformu oluşturulurken, bina içerisinde de iki ayrı salonda gazeteciler için çalışma alanı oluşturuldu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Binaya gelen güzergah sabah saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatılırken, sadece parti tarafından görevlendirilmiş araçların girişine izin veriliyor. Yoğun polis önlemlerinin alındığı bina çevresinde CHP tarafından da mevcut özel güvenlik personellerine ek olarak 100’e yakın güvenlik personeli görevlendirildi.

"ZAFER" KONUŞMASINA ÖZEL PLATFORM

Sonuçların muhalefet lehine sonuçlanması ihtimali karşısında da konuşmaların yapılacağı ve yurttaşların takip edebileceği özel bir alan oluşturuldu. Parti binasının bulunduğu sokaktaki büyük bir otopark boşaltılarak, miting alanına dönüştürüldü. Seçimlerin kazanılması durumunda “zafer konuşması”nın yapılacağı bir platformda bu alana yerleştirildi.

KILIÇDAROĞLU GENEL MERKEZDE OLACAK

Edinilen bilgilere göre, CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da ilk sonuçları takip etmek amacıyla parti binasına geldi. Millet İttifakı’ndaki beş partinin liderlerinin de sonuçlara göre, saat 21.00’de buraya gelmesi bekleniyor. Sonuçlara göre de altı lider ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş da CHP’ye gelecek.

İnternet ve telefon kesintilerinin yaşanmaması için de gerekli önlemler alınmış durumda. Üç GSM şirketi ile de yürütülen çalışmalar sonucunda bina çevresine mobil baz istasyonları kuruldu. Yine Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından internet kullanımı için de mobil WİFİ noktası oluşturuldu.

BİN KİŞİLİK ORDU

Seçim sonuçlarının anlık olarak takip edileceği merkez de sabah saatlerinden itibaren çalışmalarına başladı. Sahada yaşanan ihlaller için de görevlendirilen bir koordinasyon, anlık olarak iletilen ihlal ve usulsüzlükleri kayıt alına alarak gerekli başvurularda bulunuyor.

Seçim sonuçlarını takip etmek amacıyla sadece Genel Merkez binasında bini kişi aşkın görevli çalışıyor. Sandık sonuçlarının anlık işleneceği genel merkezde her katında ayrı görevliler bulunuyor. Binanın bir katında seçim koordinasyon merkezi görevlileri çalışırken, bir başka katında ise partinin avukatları sandıklardan gelen ihlallere müdahale için oluşturulan kriz masası çalışıyor.