CHP’de Hasan Cengiz ve Perinaz Mahpeyker muamması; kriz gerçek mi, suni mi?

CHP’de Hasan Cengiz ve Perinaz Mahpeyker muamması; kriz gerçek mi, suni mi?
Candan YıldızCHP’de yine bir danışman muamması patlak verdi. Bunun gerçek bir kriz olup olmadığını bilmiyoruz ama öyle yansıdığı/yansıtıldığı kesin.Bir dönem Zafer Partisi’nde siyaset yapan Gökşen Anıl Ulukuş’u...

Candan Yıldız

CHP’de yine bir danışman muamması patlak verdi. Bunun gerçek bir kriz olup olmadığını bilmiyoruz ama öyle yansıdığı/yansıtıldığı kesin.

Bir dönem Zafer Partisi’nde siyaset yapan Gökşen Anıl Ulukuş’u hatırlarsınız. Onun da danışmanlığı da tepkilere neden olmuştu.

Şimdi de Batmanlı muhafazakâr Kürt bir aileden gelen Perinaz Mahpeyker Yaman’ın danışmanlığı tartışması kongre sürecinde olan CHP’nin ana gündemi oldu.

Parti içi sorunlardan muhalefet yapmaya vakit bulamayan CHP’nin danışmanlık krizinin, bir yönetememe ve siyasi kriz olduğu açık. Zira Ulukuş hâlâ “Yerel seçimlerde de Zafer Partisi ile ittifakın devamı için elimden geleni yapacağım” diyor.

Ancak, parti içindeki klikler savaşını da yok saymamak gerekiyor

Zira Perinaz Mahpeyker’in 26 Mayıs’ta göreve getirildiği net. Belli ki sayılı günlerle görevlendirilmiş. Ama 4 Haziran genelgesiyle de bütün danışmanla gibi onun da görevine son verilmiş.

Perinaz Mahpeyker, Kılıçdarağlu’nu hedef aldığı geçmiş paylaşımları için, ‘üzdüğü insanlar için’ ‘özür’ dilese de ‘hesabımı çalışan personel kullanıyordu’ sözleriyle çok da ikna edici değildi.

Ama..
Perinaz Mahpeyker Yaman, CHP’ye siyaseten inanmış olamaz mı? Siyasi görüşleri değişmiş olamaz mı?

Öğrendiğim kadarıyla Yaman, çocuk yaşta zorla evlendirilen, eğitim hakkı elinden alınan, boşanmayı başarabilen, kendi ayakları üzerinde durduktan sonra da eğitimini dışarıdan tamamlayan, ekonomik olarak güçlendikten sonra siyasetle ilgilenen bir kadın.

AKP’ye de yatırım yapmış bir kadın. Aday adayı olmuş. CHP’de neden siyaset yapmak istediği net değil ama öğrendiğim kadarıyla son seçimde Batman’daki aile nüfuzunu CHP için kullanan bir kadın.

Diğer yandan ‘danışman krizi’ ile ilgili Hasan Cengiz hakkında da Gene Merkez’de odası olduğu iddiasını sordum.

Hasan Cengiz’i hatırlayacaksınız… Putin’in özel danışmanı Dugin’le de görüşebilen, bir dönem Cumhur İttifakı’nı destekleyen bir isim.

Son olarak İyi Parti’ye bilinmeyen bir adresten gönderilen mailde adı şöyle geçmişti:

“Bunu bir tehdit olarak algılamayın. Ancak Kılıçdaroğlu aday olursa Hasan Cengiz ile olan 100 milyon dolarlık para ilişkisini kanıtlayan ses kaydını sesi bozarak yayınlayacağım. Ses kayıt tarihi ile beraber ve size gönderdiğim bir önceki e postayı da ek yapacağım. Büyük bir tarihi hatanın eşiğindesiniz. Meral Hanım ya bu oyunu bozacak ya da milletimizin takdirine bırakacak.”

Cengiz bu mail ve 100 milyon dolar için “iftira” demişti.

Hasan Cengiz’le son iddiayı da sordum. Zira Genel Merkez’de odası olduğu öne sürülmüştü

Yanıtı şöyle:

“Belli odakların operasyonu devam ediyor. Kongre sürecinde benim adım ve Perinaz Mahpayker Yaman ismi üzerinden delegeler etkilenmek isteniyor. Benim ne odam var ne de oda olarak kullandığım özel bir bölüm.. En son 1 Ağustos’ta Genel Merkez’e gittim. CHP üyesi değilim. Ne resmi ne de gayri resmi bir görevim var. CHP içinde Brütüsler var. CHP Kürtlere, muhafazakarlara açılmasın, oyunun yüzde 25’te kalması isteniyor.”