CHP’de İzmir düğümü: Değişim mi geliyor?

 CHP’de İzmir düğümü: Değişim mi geliyor?
Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partiler tek tek adaylarını açıklıyor ve CHP’de merakla İzmir adayının kim olacağı bekleniyor. Adayları belirlemek için partilere tanınan süre 20 Şubat’ta doluyor. Bu tarihe kadar bütün...
Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partiler tek tek adaylarını açıklıyor ve CHP’de merakla İzmir adayının kim olacağı bekleniyor. Adayları belirlemek için partilere tanınan süre 20 Şubat’ta doluyor. Bu tarihe kadar bütün Türkiye’deki adayları peyder pey açıklanması bekleniyor. İzmir içinse beklenti Cuma günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında bir kısım ilçe adayının adının açıklanması. Kulislerde özellikle ilçelerde ciddi bir değişimin olacağı konuşuluyor.

Özlem Kara

31 Mart yerel seçimlerine geri sayım başlarken siyasi partiler de yavaş yavaş büyükşehir ve ilçe adaylarını açıklıyor. CHP’nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli olurken gözler merakla beklenen üçüncü en büyük kent ve CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir’de.

İzmir’de Büyükşehir’e kimin aday gösterileceği hala belirsizliğini koruyor. Kimine göre İstanbul’dan İzmir’e giden Buğra Gökçe’nin şansı yüksek, kimine göre son dönemde atak yapan mevcut belediye başkanı Tunç Soyer. Ama alternatifler bu iki isimle sınırlı değil. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Bornova Eski Belediye Başkanı Olgun Atila da listede adı sayılan aday adayları arasında.

İzmir mesaisinde ilk etabın Cuma günü tamamlanması ve bir grup ilçe belediye başkan adayının açıklanması bekleniyor. O ilçeler Çiğli, Urla, Aliağa, Menemen ve Çeşme.

Konak Belediyesi’nden aday adayı olan Hacer Foggo’nun adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Foggo 2023 genel seçimlerinde CHP İzmir Milletvekili adayı olmuş, listede gerilere konulduğu için seçilememişti.

Çiğli Belediye Başkan adayı olarak en çok şans tanınan ismin Niyazi Arslan olduğu belirtiliyor.

Memenen’de ise durum biraz karışık. 4 dönem belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin, 2019’da CHP yönetimi tarafından aday gösterilmemişti. Şahin, daha sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle 2020’de CHP'den ihraç edilmiş, sonra da Memleket Partisi'ne geçmişti. Daha sonra tekrar CHP’ye geçip belediye başkan adayı olan Şahin’in, yeni CHP yönetiminde karşılığı olduğu iddia ediliyor.

CHP'nin Çeşme belediye başkanı Ekrem Oran'la yoluna devam edeceği dile getirilirken Karabağlar’da da iki isim arasında kaldığı ifade ediliyor. Karabağlar’da iki dönem  Belediye Başkanlığı yapan Muhittin Selvitopu ve İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın ismi konuşuluyor.

CHP için önemli yerler arasında Urla Belediyesi de yer alıyor. Eski Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Aralık 2019 tarihinde FETÖ operasyonu kapsamında tutuklandı. Oğuz’un yerine kayyum atandı. İzmir’de yönetilen tek kayyum belediye olan Urla Belediyesi için Mustafa Günay’ın adı öne çıkıyor.