CHP'de yaşananlar: Kılıçdaroğlu’nun istifası gündeme geldi fakat…

CHP'de yaşananlar: Kılıçdaroğlu’nun istifası gündeme geldi fakat…
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstünlüğüyle sonuçlanmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nde “Bundan sonra ne olacak?” sorusu sorulmaya başlandı.İstifa...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstünlüğüyle sonuçlanmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nde “Bundan sonra ne olacak?” sorusu sorulmaya başlandı.

İstifa beklentilerinin konuşulduğu CHP kulislerinde, iddialara göre Merkez Yürütme Kurulu üyeleri dünkü sonuçlar sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na “elinizi rahatlatacaksa istifa edelim” dedi. Bu durumun ilk anda Kılıçdaroğlu tarafından “gerek yok” denilerek kabul etmediği öğrenildi.

Partide sonuçlar üzerine yapılacak olan değerlendirmelerle birlikte Merkez Yürütme Kurulu’nda önemli değişikliklerin de gündeme gelebileceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun birkaç ismin istifasını alabileceği gibi mevcut üyeler arasındaki görev dağılımında da değişikliğe gidebileceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmeyeceği de en çok merak edilen konu oldu.

Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun da istifasının gündeme geldiği öğrenildi. Ancak sonuçların hemen ardından istifa etmesinin “başarısızlığın kabulü” olacağı ve tabanda olumsuz bir hava yaratacağı için gündeme gelmeyebileceği belirtiliyor.

Fakat kurultay sürecinin başlatılmasıyla birlikte görevi bırakması ihtimalinin olabileceği belirtiliyor. Bu konudaki kararın ise sonuçların kapsamlı şekilde ele alımasının ardından netleşmesi bekleniyor.

Genel başkanlık için iki formül gündemde

Partideki bir görüş, Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler sonrasına kadar genel başkanlığa devam etmesi yönünde. Seçimlerin daha güçlü bir şekilde gidilmesi için yaz aylarında toplanacak kurultayla birlikte Kılıçdaroğlu’nun görevi bırakması da başka bir görüş olarak öne çıkıyor.

İmamoğlu'na görev verilebiir

Bu durumda da Genel Başkanlık için ismi dillendirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerine bir süre “geçici genel başkan” formülü gündeme gelebilir.

Akşener: Herkes gerekli sonuçları çıkarsın

Öte yandan seçimin sonuçlanmasıyla CHP Genel Merkezi’nde Millet İttifakı’ndaki partilerin liderlerinin toplantısında da sonuçlar masaya yatırıldı. İddialara göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sonuçlara ilişkin tepkilerini dile getirdiği ve "Herkes, gerekli sonuçları çıkarsın" dediği de öğrenildi.

Akşener'in bu değerlendirmesinin hedefinde ise Kılıçdaroğlu’nun olduğu ileri sürüldü.