CHP’deki kritik liste toplantısı yine ertelendi

CHP’deki kritik liste toplantısı yine ertelendi
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekili aday listeleri üzerindeki son rötuşların verilmesi beklenen kritik toplantı ikinci kez ertelendi. Toplantının gece 12.00’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanması...

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekili aday listeleri üzerindeki son rötuşların verilmesi beklenen kritik toplantı ikinci kez ertelendi. Toplantının gece 12.00’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanması bekleniyor.

TOPLANTI GEÇ BİR SAATE ALINDI

Kritik liste toplantısı için saat 19.00 belirlenmişti. Ancak öğlen saatlerinde Parti Meclisi üyelerine yapılan bilgilendirmede toplantının saat 22.00’ye alındığı bildirildi.

Toplantı saatine iki saat kala bir kez daha toplantının ertelendiği öğrenildi. Toplantı saati için bu kez 24.00 saati belirlendi. Üyelere yapılan bilgilendirmede erteleme gerekçesi iletilmedi.

Ancak ilk erteleme gerekçesi olarak, İYİ Parti ile fermuar, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi ile de listelerde yapılacak ortaklaşma çalışmasının henüz neticelendirilmemiş olması gösterilmişti.

Bu konuda hangi partiye kaç kontenjan verileceği, onlardan gelecek isimlerin hangi şehirlerden, kaçıncı sıraya konulacağı üzerinde çalışmalar bittikten sonra CHP Parti Meclisi toplanması bekleniyor.

PM toplantısının sabah saatlerine kadar sürmesi beklenirken, toplantıda aday listesi PM’ye sunulacak. Ancak nihai listenin yarın gün içinde Yüksek Seçim Kurulu’na sunulması ile netleşeceği belirtiliyor. Kimi bölgelerde son ana kadar değişikliğe gidilebileceği ihtimali olduğu ifade ediliyor.

KILIÇDAROĞLU DAR KURMAY EKİBİYLE TOPLANTIDA

Öte yandan Parti Meclisi toplantısı öncesinde Kılıçdaroğlu, dar kurmay ekibiyle parti genel merkezinde saat 17.00’de başlayan toplantı da sürüyor.  CHP Genel Merkezi’ne ziyaretçi yasağı da sürüyor.

Daha önceki seçimlerde listelerin YSK’ye sunulmasından birkaç gün önce isimlerle ilgili kulisler ortaya çıkmaya başlardı. Ancak bu seçimlerde tüm muhalefet partilerinde liste çalışmalarının dar kurmay etkiplerle yürütülmesi nedeniyle çok bir bilginin sızmadığı gözlemleniyor.

CHP’DE İNCE ENDİŞESİ

Özellikle CHP’deki bu gizliliğin en önemli nedeni Memleket Partisi’ne karşı ön alma olarak değerlendiriliyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin CHP’de ortaya çıkacak liste ile birlikte bazı isimlerin istifa ederek, partisine katılacağı beklentisi içerisinde olduğu biliniyor.

Bu nedenle CHP’de şu an itibariyle Kılıçdaroğlu’nun dar kurmay ekibi dışında Merkez Yürütme Kurulu üyeleri dahil birçok üst düzey yöneticinin listedeki isimlerden henüz haberdar olamadığı belirtiliyor.