CHP'den 1 Mayıs kararı! Özgür Özel'in Taksim'e yürüyeceği iddia edildi

CHP'den 1 Mayıs kararı! Özgür Özel'in Taksim'e yürüyeceği iddia edildi
CHP lideri Özgür Özel’in 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda İstanbul’da olacağı ve CHP İl Örgütü ile birlikte Taksim’e yürüyeceği öğrenildi.

AKP'nin 1 Mayıs kararına tepki gösteren CHP'nin Taksim ısrarı sürüyor.

Politik Yol'dan Altan Sancar'ın haberine göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte milletvekilleri ve parti yönetimi, İstanbul İl Örgütü öncülüğünde Saraçhane’de bir araya geleceği ve buradan da Taksim’e kitlesel olarak yürüyüş düzenleyecek.

Özel, Yerlikaya’yı aramıştı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları için bugün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve CHP’nin de aralarında bulunduğu bir çok meslek örgütü ve siyasi parti tarafından 1 Mayıs’ın Taksim’de düzenlenmesini talep edilmişti.

Ancak ilk olarak İstanbul Valisi Davut Gül ve bugün de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs’ın İstanbul’da Taksim meydanında kutlanmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Özel, bu açıklamasından sonra Yerlikaya’yı telefonla arayarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın İstanbul Taksim meydanında kutlanmaması yönündeki kararın gözden geçirilmesini talep etmişti.