CHP'den '2002'den önce traktör yoktu' diyen AKP'li Usta'ya 'Fesli Kadir' yanıtı

CHP'den '2002'den önce traktör yoktu' diyen AKP'li Usta'ya 'Fesli Kadir' yanıtı
AKP'li Leyla Şahin Usta'nın 2002'den önce Türkiye'de traktör olmadığı iddiasına yanıt veren CHP'li Gökhan Günaydın "Tarihi fesli Kadir’den okuyunca işte böyle oluyor" diyerek tepki gösterdi.AKP Ankara Milletvekili Leyla Şahin...

AKP'li Leyla Şahin Usta'nın 2002'den önce Türkiye'de traktör olmadığı iddiasına yanıt veren CHP'li Gökhan Günaydın "Tarihi fesli Kadir’den okuyunca işte böyle oluyor" diyerek tepki gösterdi.

AKP Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta'nun "Traktör yoktu bu ülkede, traktör üretimi yoktu bu ülkede. Şimdi, 'yüksek teknoloji' dediğimizde, sadece İHA’ları, SİHA’ları kastetmiyorum. Bu ülke kendi solunum cihazlarını üreten bir ülkedir" ifadeleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın ise Usta'nın iddiasına cevap vererek "Türkiye’de Tayyare ve Motor A.Ş. 1926 yılında kuruldu. 3 Mayıs 1934’te Kayseri Uçak Fabrikası'nda yapılan uçağımız Kayseri’den Ankara’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk traktör 8 Mart 1955 tarihinde üretildi" dedi.

Usta'nın sözlerine tepkisini sürdüren Günaydın, "Tarihi fesli Kadir’den okuyunca işte böyle oluyor" ifadelerini kullandı.

"Gerçeklerden söz etmeyi sürdürelim"

Yargı sisteminde adaletsizlikler yaşandığını belirten Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü

"Adaletten bahsediyorlar, söyleyecek çok örnek var, Türkiye'de çok sayıda politik tutuklu var ve bunların her türlü hakkı ihlal ediliyor. Ama bunlardan öte bir başka şey var: Türkiye'de yoksulun, sahipsiz olanın adalete kavuşması mümkün olmuyor. Ya, İstanbul'da daha dün bir motokurye kardeşimiz Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu tarafından açıkça ezildi, siz bir adli kontrol tedbiri bile uygulayamadınız. 2 Aralık'ta Türkiye'yi elini kolunu sallaya sallaya terk eden Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun arkasından nutuk atmaktan başka elinizden hiçbir şey gelmiyor. Bari adaletten bahsetmeyin, gerçeklerden söz etmeyi sürdürelim" dedi.